Lunchcykling och Runkeeper

Jag har haft min cykel, ”Laila”, i 5 dagar nu. I veckan som gått har det inte funnits tid för cykling men idag passade jag på.

Då jag jobbade hemifrån denna klämdag, och barnen fick både sovmorgon och kortare dag på förskola/fritids, utnyttjade jag min lunch till att cykla. Första passet med SPD-pedaler på och driver blev ännu ett snäpp bättre.

Med utecyklingen får jag möta mina svagheter, farten och vinden. Jag är rent ut sagt livrädd när det rullar på för fort, idag runt 29 km/h på sina ställen och så vinden. Den där vinden. Den får mig att fasa, sakta ner och hålla fingrarna på bromsen.

20140502-212410.jpg
Jag har inte använt Runkeeper på väldigt länge men på cykelturerna är den ta att ha för att ha lite koll på hastigheten. Jag vill hitta ett jämt tempo, där jag kan ”cykla i en evighet”, frågan är om jag hinner det innan mina cykellopp.

21+ kilometer på strax under timmen blev det iallafall, den sista biten fick långsammare då det är korsningar och övergångsställen (jag är inte helt bekväm ännu med att cykla bland bilarna) sista kilometrarna.

Tränad och klar har jag nu gjort dag 1 av 22 själv med kidsen. Fredagsmys och inatt delar jag säng med de två illbattingarna. Imorgon väntar fotbollsmatch och cykeldejt med en annan Linda & co.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s