Fotbollspremiären som gick sådär…

Idag var det dags för Norahs efterlängtade premiär på Boll&Lek, en slags insteg till fotbollsskolan för alla de yngre barnen här i Tungelsta.

Hon packade träningsväskan redan igår morse, benskydd, fotbollsskor (ärvda efter Felix), nya shorts, fotbollströja och en svettisjacka. Precis som brorsan sin. Och inte att förglömma, den rosa vattenflaskan:)

I morse tokladdade hon, vaknade klockan 6 och munnen gick i ett om att efter förskolan skulle hon spela fotboll. Men det blev inte riktigt så tyckte hon. Vi tycker att det är så bra att barnen kan hålla sig till aktiviteter nära hemmet för det underlättar vardagsplaneringen, men på dagens träning blev det mest lek och det var inte riktigt vad mini hade tänkt sig. Hon är ju van att spela FOTBOLL och var tokladdad för det, men det blev mest lite passningar två och två. Ingen match som hon lite besviket uttryckte sig…älskade unge.

Nu har dock denna curlingmamma googlat fram att Västerhaninge (rent geografiskt har vi lika långt till Västerhaninge men vi har postort Tungelsta – om det räknas som ursäkt för att vara TIF’en otrogen:)) kör sin årliga fotbollsskola med start om 1,5 vecka vilket gjorde fröken betydligt gladare. Inga lekar och bara fotboll, som hon vill ha det! Felix gick på den fotbollsskolan i 2 år och det känns tryggt, vi vet att den kommer att fungera. Framför allt får hon sina egna träningar och inte behöver känna att hon alltid får hänga med på Felix träningar och matcher och titta på. Nu kommer hon få spela lite själv också.

Jag har fortfarande lite svårt för den här passionen för fotboll då jag aldrig riktigt gillat det, dock märker vi ju så tydligt på Norah att hon vill göra det Felix gör vilket även vi vuxna bör tänka lite extra på. Det är vi som sätter standarden för våra barn – ser de oss ha en aktiv vardag med träningen som en naturlig del av den kommer det att kännas naturligt för dem att röra på sig på ett eller annat sätt, något som följer dem resten av deras liv!

20140505-192731.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s