Styrka kombinerat med puls

Fredag och alla skriver om fredagsfys. Varför ska det vara så viktigt med just fredagsfys? Jag tränar de andra dagarna också och de är minst lika viktiga. Om jag ska välja en favoritdag för träning så är det just söndagar. Sista dagen på veckan och det känns som att en härligt svettig avslutning på veckan banar ut vägen för en härlig ny vecka som jag har framför mig.

Dagens pass blev lite av en reserv för den cykeltur jag hade inplanerat på lunchen. Självklart började regnet ösa ner och hur bra det än är att förbereda sig för det värsta under de kommande cykelloppen så är jag inte där än att jag ger mig ut och cyklar 4 mil när regnet vräker ner. Så det fick bli gymmet istället.

Dagens pass var en salig blandning av styrka och puls.

Jag värmde upp 10 minuter på löpbandet.
Själva passet bestod av 4 superset, dvs 2 övningar man varvar. Jag körde 3 set med 10 reps av vardera varvat med rodd i maskin:

-Svingar med KB
-Marklyft med KB

-Rodd 1 000 meter

-Latsdrag i maskin
-Axelpress med hantlar

-Rodd 1 000 meter

-Mountain Climbers
-Magövningen där du håller i en stång som är fast i golvet och rör den sedan från sida till sida om kroppen på relativt raka armar. På vårt Friskis har vi en ställning med viktskivor som man själv justerar vikten med (se först bilden nedan).

-Rodd 1 000 meter

-Benböj med bakre benet i TRX
-Rumplyft med fötterna på en bosuboll.

-Rodd 1 000 meter

Mellan varje superset körde jag alltså 1000 meter på roddmaskinen och fick upp pulsen – och svettningen för den delen också. Tiden på roddmaskinen blir ungefär 4,5-5 minuter beroende på hur snabbt man öser på. Jag hade som mål att hålla samma tempo under alla 4 intervaller och lyckades väl med det.

Passet i helhet tog ganska exakt en timme. Jag älskar att köra styrka i just superset, triset eller cirkel t o m för då har jag ingen tid för vila. Det går bara av farten. Idag var vi få på gymmet och då hinner man se hur andra tränar, eller inte tränar. Att köra bicepscurl med en arm/en hantel åt gången…njaaa.. not my thing. Snabbt och effektivt och så kan jag använda tiden jag sparar in till något annat!

20140509-152607.jpg

20140509-152616.jpg

20140509-152623.jpg
Jag har två par kompressionstights från Casall som mina absoluta favoriter att träna i. Dessa är från HIT kollektionen och har förstärka knän och sömmar men fungerar lika bra inne som ute. Idag kombinerat med årets BBC-tröja. Skor Puma Faas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s