Snabba söndagen med IKEA och spinning

Jisses, vart tog den här dagen vägen?!

Det blev inte överdrivet med sömn inatt, jag kom i säng vid 1 och sedan ringde klockan 8.

Vid 9 höll jag i min första löpcoachning med min vän Lisa som jag tränar annars också. Först och främst är de fantastiska människor, barnen var hos dem med deras 3 (2 till kanske inte gör så stor skillnad?!) med T som tålmodigt roddade alla under vår träningstimme, hur lätt är det att få till sånt annars.

Vi körde ett upplägg som passar bra för dig som inte sprungit mycket tidigare eller bara behöver komma igång med teknik. Du behöver inte heller orka springa långa distanser utan det byggs på allt eftersom.

-Uppvärmning 10 minuter snabb gång (jogg)

-Löpskolning – övningar
Stegringslopp – kortare sträcka där tempot höjs stegvis, för att förbereda kroppen inför intervaller.

-Intervaller- 3, 2, 1 min och 5 x 30 sekunder. 30 sekunders vila mellan

-Avsluta med snabb promenad (eller lätt jogg).

-Väl hemma några stärkande övningar med kroppsvikt som motstånd, planka och sidoplanka med höftlyft.
2 x 30 sekunder på bägge.

Är ni två som tränar tillsammans, hjälp varandra med stretch – ofta är det lättare om någon hjälper till att sträcka på benet eller trycka lite försiktigt.

Ett sådant här pass tar ganska exakt en timme, men då har du fått med allt; teknik, flås och styrka. Det är det värt – det är inte alltid de toklånga passen eller backarna till kräkkänsla som gör det. Variera dig!

Bilderna nedan får beskriva resten av dagen; Ikea, nya utemöbler, nya kläder till barnen och fixa till smått och gott. Lägg till ett spinningpass med intervaller och ni har min söndag!

20140511-211345.jpg

20140511-211358.jpg

Annonser

2 svar till “Snabba söndagen med IKEA och spinning”

  1. Supermorsa!!! Stor eloge till dig! Men kanske skulle ta det lite lugnare en kväll? Sätt dig ner i soffan och låt barnen passa upp dig! Det skulle både dom och du gilla. Mina barn älskar det upplägget. De får härja fritt i köket, jag sitter i soffan och myser med en film eller bok, sedan blir jag serverad något gott och vi har en fin stund tillsammans. Tänk sen inte på oredan i köket DU måste ta reda på 🙂 Det kan det vara värt! Kram!

    1. Jo, fast jag stressar ju inte. Älskar när det händer saker och att få grejer uträttade som väntat på att bli gjorda är balsam för själen:) Våra barn är inte särskilt roade av att pyssla i köket, vi försöker men utan resultat:) Soffhänget hinns med på kvällarna trots allt spring på dagarna – barnen somnar ju nöjda och glada kl halv åtta, senast! Kram

      Date: Mon, 12 May 2014 05:26:41 +0000 To: linda.k.wikstrom@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s