Björken – en Skandinavisk trend?

I förra veckan var jag inbjuden på Björkfest tillsammans med företaget Holistic. En mycket trevlig tillställning som jag gick på tillsammans med min vän Caroline. Mat i form av raw food, Kombucha till dryck (riktigt gott – smaka om du inte redan gjort det!) och Jessica Folcker som underhållning. En perfekt avslutning på en härlig kväll!

Temat för årets fest var som ni förstår av namnet just björk och de produkter som utvinns ur björken såsom sav, björkaska och sprängticka (”svamparna” som växer på björken).

Jag tycker det är kul och lite spännande att testa på nya saker – förra årets tema var kokos – och det känns ju väldigt vanlig nu med kokosvatten som återhämtningsdryck efter träningen. Frågan är om det blir detsamma med björksav?

Björksaven som vi fick smaka utvinns i Finland under en begränsad tid under året. Den smakar egentligen ingenting, som destillerat vatten, lite ”torrt” om man kan säga så om vatten:) Doftar gör den, om än lite lätt – men det är inget man avskräcks av. En liten hutt om dagen eller som återställande dryck efter ett träningspass är rekommendationen, saven innehåller en hel drös med näringsämnen och mineraler som är bra för våra kroppar och håller magen i form.

Har du testat björksav? vad tyckte du?
Holistic björksav

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s