Favorit i repris – foamroller

Efter 3 rätt tugga träningsdagar valde jag att ta det lugnt igår. Det ska inte stickas under stolen med att energin går mycket åt att få ihop dagarna med allt pyssel hemmavid när jag är själv – det går otroligt bra, bättre än förväntat, men det tar energi.

När barnen lagt sig omkring halv åtta igår, den optimala läggningstiden för våra barn då de inte hunnit bli övertrötta utan är så där härligt medgörliga vid läggningsproceduren släppte jag allt och tog fram min foamroller. Skumrullen som vållat mer smärta än något annat träningsredskap samtidigt som den hjälp mig och min kropp mer än något annat.

Med en massa härliga Bachelorette avsnitt (japp – that’s me, en sucker för romantik) laddade via Apple tv’n – en av mina favoritsaker i elektronikväg just nu – satte jag igång och rullade.

Piriformis, utsida lår, baksida lår, vader, benhinnor, ländrygg, in mot armhålan (muskeln Teres Major som kommer från skuldran och fäster i överarmen) och piriformis igen – den kan inte mjukas för mycket. Aldrig. Det som är så fantastiskt med denna rulle är just att du märker skillnad DIREKT. Kroppen svarar på rullandet precis som vid massage, den ger efter, släpper taget millimeter för millimeter av bindväven och den där trötta ryggen och höftböjaren som kändes så stel inte alls stramar lika mycket.

DSC_0038
Denna Tuberoll är grövre med mer struktur än de vanliga släta rullarna. Den kommer åt lite djupare och passar dig som vill komma åt triggerpunkterna än mer.

Ikväll leder jag min tisdagsspinning, 55 minuter snabbdistans beskriver jag det som. Väldigt varierande terräng, korta mjölksyreframkallande klättringar, raksträckor som utmanar pannbenet och en final som suger musten ur även av den mest uthålliga av deltagarna. Lika kul som vanligt!

Annonser

Ett svar till “Favorit i repris – foamroller”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s