Overnight Oats – en smaskig ersättare till havregrynsgröten

Inför helgen tänkte jag tipsa er om en riktigt god frukostersättare till havregrynsgröten, Overnight Oats.

Som ni förstår av namnet så handlar det om havre och att tillaga den över natten. En väldigt enkelt frukost, eller mellanmål för den delen också, sparar en massa tid gör det med.

20140516-204329.jpg

Hur gör man då?

Jag är väldigt ny på det här med over night oats men har hunnit med att testa några varianter och tycker att det är så gott. Generellt handlar det alltså att ha en vätska som man låter havregrynen svälla i över natten istället för att koka den som gröt. Det går att göra oändligt med varianter på dessa, jag delar med mig av mina två favoriter.

1 dl havregryn
1 dl kokosmjölk
1 dl kesella vanilj
1 dl hallon

Blanda ihop havregryn, kokosmjölk och kesella i en burk/låda som du har ett lock till. På toppen lägger du hallon, frysta funkar bra, de tinar upp under natten. På med locket och in i kylen och frukosten står reda på morgonen.
varför kesella med vanilj? Det blir ju sockrigt tänker ni. I många recept står det att man kan söta med stevia etc men då jag inte räds socker blev det väldigt gott med lite vaniljsmak i istället.

En annan variant gjordes så här:

1 dl havregryn
1 dl mandelmjölk
1 dl ”Bara Bär” (i goodiebagen från årets Blogger Boot Camp).

Med smaken mango och havtorn på Bara Bär blev denna variant något mer syrlig men en perfekt kombo med det söta som mandelmjölken bidrar med. Samma tillvägagångssätt som ovan. Om du funderar på mängden havregryn kontra vätska så är det 1/1.

20140516-204334.jpg

20140516-204339.jpg

Jag kan även tänka mig att det går att ha i lite proteinpulver i overnight oats för att få smaksättning. Har du någon favorit du vill tipsa om?

Annonser

4 svar till “Overnight Oats – en smaskig ersättare till havregrynsgröten”

  1. Jag har läst om det men aldrig vågat testa, nu har jag dock fått inspiration så det blir till att göra en omgång ikväll. Testar varianten med kesella och kokosmjölk tänkte jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s