Om min (obefintliga) löpning

Av en händelse såg jag att Pernille (Spartan och BBC vän får jag väl kalla henne, denna härliga tjej) hade utmanat mig i att svara på frågor om min relation till löpning. Så, here it goes!

Löpningen tar inte särskilt mycket tid just nu, den hinns med när den hinns med och mycket fokus ligger just på att coacha andra genom den löpgrupp jag co-coachar en gång i veckan samt de privata kunder jag har lite då och då. frågorna nedan blev dock en bra tankeställare i min relation till löpningen, som efter Tjejvättern återigen kommer att få ta mer tid i anspråk.

1.Vilken typ av löpare är du?
Jag är just nu en njutningslöpare utan att för den delen bara ge mig ut på bekväma pass. Jag springer kort och intensivt de gånger jag kommer ut!
2.Hur länge har du löpt?
Löpningen har alltid varit en del av min träning, som längdskidåkare var sommarträningen ute i löpspåret och i och med orienteringen så sprang jag också väldigt mycket. Ren löpträning kom in i mitt liv 2006 då vår Felix föddes. Det var som för så många andra småbarnsföräldrar lätt att komma ut i spåret när det passade resten av planeringen och på den vägen är det.
3. Hur mycket löper du per vecka?
Just nu springer jag inte särskilt mycket per vecka, cyklingen tar min stora tid. Jag försöker få ihop ett löppass per vecka men då är det fart, kort och intensivt som gäller. Utöver detta coachar jag en löpgrupp och tillsammans med dem blir det några kilometer också. När det närmar sig löpmålet för året, Tjejmilen, kommer passen att ökas på.
4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Feelgood tempot sedan länge ligger strax över 6 min/km om vi snackar längre pass. Sedan tycker jag ju att jag kan uppnå minst samma feelgood under kräkintervaller på km-tid under 4.45.
5. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Min pulsklocka. Jag har väldigt lätt för att dra iväg i hastighet och pulsen stegrar men genom att ha koll på klockan klarar jag av mycket mer än vad jag själv tror att jag är kapabel till.
6. Varför springer du?
Löpning är frihet för mig. En stunds eftertanke, att bara släppa allt annat och fokusera på andning, kroppskontrollen och njuta av att min kropp ger mig möjligheten att göra detta.
7. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Näe, men planerat om lite i schemat för att hinna med ett pass. Absolut.
8. Hur ofta köper du löparskor?
Dålig på det, blir nog inte mer än en gång om året.
9. Var/hur handlar du din löputrustning?
Främst på nätet. Gillar att spana in saker IRL och sen brukar det sluta med en beställning och hemleverans. Smidigast så.
10. Dygnets bästa springtid?
Kvällen helt klart. Morgonpassen är de värsta, det funkar liksom inte. Ju senare, desto bättre.
11. Hur ofta tävlar du?
I och med mina luftrörsbesvär har jag själv gett mig tävlingsstopp under en tid. Inga prestationsmål med träningen utan bara för att jag vill. I år blir det en enda tävling, Tjejmilen, som jag springer för Plan Sverige som jag samarbetar med sedan 3 år tillbaka.
12. Vilken är favoritdistansen?
15 kilometer är lite lagom, eller runt 17. 5 km är lite för snabbt och milen rätt tråkig egentligen. I ett friluftsområde där jag brukar springa finns ett spår om 17,9 km som är kuperat men alldeles perfekt i distansen.
13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Sug in naveln. Genom att suga in naveln håller jag koll på bålen och orkar hålla upp kroppen även när jag börjar bli trött.
14. Springer du helst i grupp eller ensam?
Inte i grupp men gärna med sällskap. Prestationsprinsessan i mig har svårt för stora grupper där jag kan halka efter. Vill gärna känna mig bra
15. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Äter, äter och äter. Jag blir sjukt hungrig efter ett pass. En lugn stund i bastun hemma är inte heller helt fel.
16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Intervaller. Gärna i stege, dvs att tiden blir kortare och kortare. Att vara helt färdig efter ett sådant pass är det bästa som finns.
17. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Ska jag springa ett maraton någon gång är det New York Marathon som gäller. Och då med maken som sällskap!
18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Martina Hagg. Älskar hennes böcker, hennes personlighet och jag tror att hon skulle ha en massa kul att säga under ett pass. Jag älskar att prata med löpkompis så det tror jag skulle blir en perfekt matchning.
19. Vilka löp/träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?
Jag utmanar Jessica och Sara att berätta om sin relation till löpning.

Annonser

2 svar till “Om min (obefintliga) löpning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s