Vad händer nu?

Nu när årets cykelmål är avklarat kvarstår frågan, vad händer näst?
Jag har inga direkta mål kvar för året utöver Tjejmilen i september som jag i likhet med tidigare år springer för Plan Sverige.

Spinningpassen minskar i antal under sommarmånaderna och jag önskar mer tid för egen träning. Träningen kommer inte på något sätt att vara grenspecifikt för löpningen utan jag kommer att ha ALLSIDIGHET som ledord i träningen framöver. För mig innebär detta löpning, cykling, rullskidåkning, styrketräning och yoga.

Såhär tänker jag på uppdelning av träningen framöver
Kondition
-Löpning intervaller
-Löpning backe
-Cykling långpass
-Spinning
-Rullskidor

Styrka
-Rullskidor
-Styrketräning

Yoga ser jag som ett komplement till allt ovan, oavsett om det blir ett kortare pass hemma eller på gymmet. Rörlighet är superviktigt för kroppen och ingen jag kommer att försumma under denna tid.

Antalet pass kommer att ligga på 4-5 pass i veckan. Inga måste utan en plan som jag skall kunna hålla utan några uppoffringar av övriga livet med familjen och allt det andra. Naturligt blir långpassen i form av cykling och rullskidor – det tar ju lite längre tid än det andra medan styrketräningen lätt kan vara färdig på 20 minuter. Perfekt för svara sommarkvällar.

När semestern väl kommer blir det automatiskt träning som är anpassad för var vi befinner oss (husbyte i Uddevalla med fina M&familj – i ett hus med finfint gym ger självklart styrketräningen en extra knuff) och 2 veckor i Spanien, i ett hus i början av en kilometerlång backe lockar till backintervaller i kombination med TRX-övningar (TRX tar jag med hemifrån).

Med denna plan vet jag att jag kommer att nå resultat oavsett, en grov plan som därefter fastställs vecka för vecka. Det fungerar för mig.
20140413-203706.jpg
Jag räknar även med att cykla en hel del till jobbet i sommar, särskilt de veckor som våra barn kommer att vara hos mina föräldrar. Inga tider att passa vad det gäller hämtningar är perfekt för längre cykling efter en dag inne i stan på kontoret. Det här kortet togs i påskas då jag fortfarande kämpade på med min gamla MTB.

Annonser

Ett svar till “Vad händer nu?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s