Kort och intensivt på gymmet

I mitt rätt nitiskt planerade vardagsliv med tider hit och dit är det sällan jag tar mig till gymmet för ett rent styrkepass. De flesta av mina styrkepass sker hemma eller i anslutning till ett av mina spinningpass, precis som igår.

Med Magnus hemma (färdigtränad redan på förmiddagen då resten av oss hänge på Felix fotbollscup) åkte jag iväg 30 minuter tidigare för att hinna med ett arm/axelpass på gymmet. Sommartid råder och det var glest mellan oss och jag kunde ta för mig av vikter utan att behöva justera i schemat.

Jag gillar de snabba och intensiva passen bäst, det är min grej, att nöta på gymmet får mig bara att tröttna.

Gårdagens pass la jag upp enligt nedan

Första gruppen 15 reps i 3 set i ett.
-Solen med hantlar
-Bicepscurl till OH press med hantlar
-Russian Twist med KB

Andra gruppen 30 reps, 3 set i ett.
-Smal bröstpress med viktskiva (liggande på bänk)
-Liggade på rygg, armarna parallellt med kroppen med viktskiva i händerna, för upp armarna rakt upp ovan kropp och sänk de raka armarna mot huvudet, förbi huvudet och sedan tillbaka. Tar på framsida axel men även på ryggen.

Mjölksyran kom rätt snabbt i och med detta superkorta pass, väldigt effektivt och passar bra när du har en kvart över innan gruppträningspasset, istället för att sitta på bänken/golvet utanför salen.

En annan superbra grej med dessa småpass är att när du har mer tid över tar du bara några sådana här pass och sätter ihop och vips har du ett helkroppspass som garanterar svett!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s