Test av trådlösa hörlurar från JBL

För ett par veckor sedan var jag inbjuden på en frukost hos Outdoor Puls på Södermalm för att ta del av det senaste inom träningstillbehör – de nya trådlösa hörlurarna Synchros Reflect BT Sport – från JBL.

Morgonen började med att vi fick dessa supersnygga hörlurar (vinnare av Reddot Award 2014 för er som vet) demonstrerade för oss. Jag som stör mig nåt enormt på sladden från hörlurarna när jag tränar gör att dessa hörlurar som kopplas via Bluetooth till mobilen är en skänk från ovan. Laddas gör de genom ett mini-USB som du antingen kopplar till en dator eller till vanligt uttag i väggen (då kopplar du på den fyrkantiga delen från IPhoneladdaren/Androidladdaren till USB-uttaget bara) och därefter har du 5 timmars batteritid för lurarna.
.

20140617-095501-35701757.jpg

Efter att ha testat dessa hörlurar under min långpromenad på 1,5 timme i helgen kan jag bara instämma i att de sitter väldigt bra i örat (det följer med 3 olika storlekar på ”pluppar” som du lätt byter) och ljudet är riktigt bra. Glöm alla små hörlurar som följer med vid mobilköpet.

Då hörlurarna har en räckvidd på 12 meter(!!!) i förhållande till mobilen ser jag inte bara löpningen, eller barnvagnspromenaderna som användningsområde, utan även hemmaträningen. Tänk alla kvällar som du väldigt gärna vill ösa på med musik i stereon för att orka träna, men barnen sover och du vill inte att musiken ska väcka dem. Istället för att dra på dig armbandet för mobilen och krångla med sladd från hörlurarna ställer du helt enkelt mobilen någonstans inom 12 meters radie från dig och kopplar in hörlurarna och kör! Hur smidigt som helst! Jag använder även mina nu till och från jobbet och slipper ha mobilen i handen eller ha sladden hängandes mellan plupparna och handväskan där mobilen förvaras.

Andra teknikaliteter som hänger med lurarna är att de har mikrofon inbyggd, det vill säga de funkar lika bra att prata i om telefonen mot förmodan skulle ringa under löppasset och du justerar även volym direkt på samma knapp. Längden på sladden mellan respektive öronplupp kan justeras i längd väldigt enkelt. Även säkerhetstänk har företaget bakom lurarna fått med. Sladden är delvis i reflekterande material vilket gör att du syns bättre när du springer i mörker.

Det finns en variant av samma hörlurar, men då med sladdkoppling till mobilen, priset är också något lägre på dessa. Med Bluetooth hamnar den på ca 800 kronor och vanlig sladdkoppling ligger på ca 550 kronor.

Utöver detta fick vi även en kortare föreläsning av psykologen Anna-Karin Weivert i hur musiken påverkar våra prestationer och träning. Intressant att höra om det projekt som Spotify gjort genom analys av närmare 7 miljoner spellistor och därigenom tagit fram den ultimala spellistan för träning (scrolla längst ner på sidan för låtlistan). Flera av mina spinninglåtar finns med på denna lista.

20140617-095502-35702149.jpg
En bild från promenaden i helgen.

Annonser

4 svar till “Test av trådlösa hörlurar från JBL”

  1. Det här med hörlurar, hur de sitter, och hur musiken hörs, är viktigt för mig! Jag har de senaste åren kört Philips orangea svettvarianthörlurar och gillar dem mycket.

    Det där med Crossfit i Handen blev jag nyfiken på och kollade in deras hemsida. Det har pass tis och tors, t ex nu på tors? Skulle du vilja gå? Jag gör allt förutom att lyfta andra personer (eller bli lyft själv).

    Vad sägs?

    1. I övermorogn är lite för tajt med tid för mig…före midsommar och så familjen du vet;) De där andra jag måste ta hänsyn till! Men längre fram?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s