Löppass med backintervaller

Idag har vi slagit sovrekord i vår familj. Felix sov hela 15,5 timme i sträck medan vi andra snittade på 12-13 timmar. Hur skönt som helst, förutom att halva dagen hade gått när jag kommit ur morgonrocken. Tack och lov kom en kompis till Norah över vilket gjorde att jag fick lite mer fart i kroppen och har plockat och fixat som sig bör på en ledig söndag;)

På eftermiddagen fick fröken och kompisen för sig att åka hem till kompisen vilket gjorde att Magnus och jag bestämde oss för att köra vårt inplanerade löppass då. Felix lekte hemma med grannbarnen – galet vad mycket mer smidigt allt blir med större barn – och klarade sig mer än väl själv den timmen vi var borta.

Vi springer väldigt sällan tillsammans, jag springer själv som oftast och Magnus med löpgruppen på jobbet på luncherna 2 gånger i veckan så det var extra kul att få ihop ett pass tillsammans även om barnen var hemma så att säga.

3 kilometer uppvärmning/löpning i 6 min/km tempo eller strax där under följt av 5 gånger uppför på nära max i en backe som tar ca 1.15 att springa uppför.

Vi låg runt 4.30 min/km uppför där och jag var spyfärdig varje gång.

Det är en järnvägsövergång som lutar lite lömskt, känns inte alls jobbig för att sedan PANG bli superbrant och mjölksyreframkallande.

Vi fortsätter alltid ca 30 meter efter krönet för att verkligen känna att vi kommit igenom hela backen. På det sättet håller du det starka löpsteget backen igenom – fortsätter med kraften över krönet och får en massa styrka som du drar med dig i utförslöpningen som följer, eller på rakan för den delen.

3 kilometer hem igen i något lugnare tempo och något mer dränkta av tigermolnet som få fint överaskade oss. Väldigt uppfriskande för övrigt.

Totalt tog detta knappt timmen, en perfekt genomkörare med både lite kilometer och sedan backen som testar både puls och muskler.

Hemma en kortare stretch och bastu på det innan barnen återvände hem och det där dags att ladda för en sista vecka på förskolan (sista veckan någonsin, nu börjar mini förskoleklass på skolan) och skolan för Jr.

20140622-214828-78508260.jpg

20140622-214829-78509071.jpg
Rosig och fin efter passet. Bilden längst ner visar ett alternativ för stretch av höftböjaren, när du känner att det sträcker på framsidan, sträck då på armarna och när armarna är rakt uppåt fäller du överkroppen bakåt med bibehållen kontroll på bål och överkropp. Om stretchen i höftböjare avtar, sträck ännu mer på överkropp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s