Sällskap på långpasset av Sommarpratare

Förra året när jag tränade inför Lidingöloppet (som sedan ställdes in för min del pga sjukdom) lyssnade jag till en början på musik men efter 2 timmar med bas och annat dunka dunka i öronen blir man lätt trött i huvudet, något som även påverkade mig mentalt. Det blev mer stressigt att springa med musik än utan.

Det var då jag hittade sommarpratarna och började lyssna på dem under mina långpass. Ett ”prat” ligger runt timmen och är ett perfekt, lugnt, tidsfördriv under dessa pass som jag mestadels springer själv.

I år ser jag fram emot många spännande timmar med sommarvärdarna (som de ju kallas) i löpspåret. På vägen till jobbet är jag oftast för trött för att orka lyssna helhjärtat på dem men i löpspåret har jag all tid i världen.

Imorgon ser jag fram emot en runda på 16 kilometer ute i Lida Friluftsområde och om jag inte lyckas lura med någon att lufta runt med (6-6.30 tempo om någon är sugen på att haka på) kommer det garanterat att lyssnas på både Sanna Nielsen och Timbuktu. Kanske inte direkt de personer jag väljer att lyssna på när det gäller deras musik men ofta blir sommarpratet ett helt annat mot den bild jag har av dem som offentliga personer.

Andra sommarpratare jag verkligen ser fram emot att lyssna på är grymma Helene Ripa (som f ö bor ett stenkast från mig och tränar i samma spår som jag hemma i Haninge), hockeylegenden Börje Salming, golfproffset Henrik Stenson och Steve Angello. Dr Alban känns som en outsider men säkerligen väldigt kul att lyssna på. Lite svårt har jag fortfarande för journalister och forskare – det sistnämnda beror självklart lite på ämnet, men helst ska det vara rätt lättsmält och jag vill gärna ha ett personligt intresse av det personen gör eller pratar om.

Har du mot förmodan missat årets lista på alla värdar kommer den här!
Sommarpratare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s