Spypass i backen

Man skulle nästan kunna tro att det är Hammarbybacken jag pratar om, men nej, det är ”bara” min intervallbacke här hemma i Tungelsta.

efter 13 timmar på språng – läs restid till och från jobbet och sedan en rejäl övertidsdag – var soffan inte ett alternativ även om den lockade när jag kom hem strax efter 19-tiden ikväll. Snabbt ombyte, hörlurarna i och klockan på handleden och jag var redo att ge mig iväg.

Jag springer inte alls lika ofta som förra våren och blev väldigt glad när jag såg att uppvärmningen gick i 5.30 tempo utan större ansträngning. Drog medvetet ner hastigheten för att låta kroppen bli långsamt förberedd för backintervallerna som stod på planeringen.

3 kilometer senare var jag redo att köra. 10 intervaller, 1 minut upp vardera med snabbare joggtempo utför till startpunkten och så pang bom direkt på nästa!

De första 5 går bara av farten, den sjätte är psykologiskt jobbigt och se sista 4 är bara asjobbiga. Så där så jag vill lägga mig ner, men inte. En i taget så klaras de av och helt plötsligt är jag ju färdig. Hurra! Tempot lyckades jag också hålla, hamnade där runt 4.30 som jag vill ligga på dessa. Där kan jag bibehålla teknik och knipet (ni som fött barn vet vad jag talar om). Jag fokuserar på frånskjutet i underlaget och känner allt bättre hur rumpan jobbar tillsammans med benen. Det är skönt när kopplingen mellan huvudet/tanken och musklerna klickar till 100%.

Efter passet blev det 15 minuter med foamrollern för att rulla utsida lår, piriformis och bak- och framsida lår.

Imorgon är det dags för spinning igen, och ett kortare överkroppspass ska väl hinnas med innan också. Som det sig bör!

20140630-215316-78796017.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s