Valencia Oceanografic

Frukosten var en succé, parmaskinka till frukost i kombination med färsk frukt, färskpressad juice och lite sött på och jag är såld!

IMG_6927.JPG
Min tallrik, ni skymtar ett glas med ananasjuice i hörnet!

IMG_6928.JPG
Norah och jag har samma frukostsmak!

IMG_6930.JPG

IMG_6929.JPG
Den mindre hälsosamma, men ack så goda delen som vi också åt av.

Direkt efter frukosten checkade vi ut och åkte raka vägen mot stranden och Oceanografic som är Europas största akvarium. Upplagt enligt de olika områdena såsom Medelhavet, Tropikerna och Röda Havet får man som besökare en bra bild över hur olika arter av fiskar och andra vattendjur lever ihop i de olika haven. Man tar också upp miljöförstöring och visar upp konsekvenser av nedskräpning i hav på ett sätt så att även barnen förstår.

Området är ganska litet men märkligt nog kändes det aldrig trångt trots alla människor. Det finns djur ute och inne och inomhus då i flera våningar som följer de djupa bassängerna.

Norah förälskade sig i sälarna och ville aldrig lämna dem medan Felix är mer inne på hajar.

IMG_6945.JPG

Akvariet stoltserade med två långa tunnlar där du är omringad av både mindre fiskar (typ Nemo) och större hajar (”Bruce” skrek Norah!). Vi besökte även delfinshowen, tyvärr är en besvikelse då halva showen var information om delfiner på spanska trots att säkert hälften av alla besökare var turister. Ett fåtal meningar på engelska blandades in. Spanska är inget jag läst i skolan så det blev att snappa upp de få ord jag förstod och förklara på vårt sätt för barnen.

Vi kan verkligen rekommendera ett besök där- bra med matställen och bra framkomlighet med mindre barn i vagn då det allt var handikappanpassat med hissar. Entré i nivå med Kolmården hemma. Och lite varmare:)

Nu har vi landat i huset igen och har en vecka kvar att njuta av sol och värme- Valencia toppade med 40 grader i skuggan igår under vårt besök. Galet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s