Tankar, Tjejmilen och Plan

Första dagen med alldeles för tidig väckning, heldag på kontoret, försening av tåg på hemvägen pga strömavbrott, trötta barn och ett spinningpass på det.

Varför ta det lite lugnt när man kan gå all in direkt. Imorgon kör även hockeysäsongen igång för Felix och då är det full fart. Tack och lov för Outlook där maken och jag kommunicerar dagar och tider:)

Ett par veckor är det dock kvar innan det är dags för Tjejmilen igen. Som de senaste åren springer jag med några andra bloggare för Plan Sverige. I år har Plan kampanjen För henne som handlar om att uppmärksamma flickor och sprida kunskap för att på så sätt bekämpa barnäktenskap som fortfarande är så (tragiskt) vanligt förekommande i mindre utvecklade länder.

”Barnäktenskap drabbar 39 000 flickor i världen, varje dag. Giftermål har förödande konsekvenser för flickornas framtid då det ofta innebär att de måste lämna skolan och bli gravida innan deras kroppar är redo. Barnäktenskap är en kraftigt bidragande orsak till att den vanligaste dödsorsaken bland flickor i utvecklingsländer mellan 15-19 år är graviditetsrelaterad. Syftet med kampanjen #förhenne är att uppmärksamma dessa flickors utsatthet, öka kunskapen om problemet och skapa engagemang. På kampanjsidan http://plansverige.org/forhenne kan DU skriva under mot barnäktenskap eller välja att springa Tjejmilen #förhenne.”

Plan gör ett fantastiskt arbete världen över och jag hoppas att även du vill vara med och bidra. Det räcker med en underskrift – klicka dig vidare från bilden i högerkolumnen här på bloggen!!

IMG_7141.JPG
Min tuffa lilla tjej. Hon växer upp i en värld som många inte ens vet om att den existerar. Vår vardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s