Fredagsmysets existens

Kvällens fredagsmys för mig blev 5 stycken tusingar ( det vill säga 5 gånger 1000 m med 60 s vila mellan varje) på raksträckan bredvid tågspåret som går mellan Tungelsta och Västerhaninge. En raksträcka med minimal lutning, perfekt nyasfalterat och bilfritt.

Inget konstigt med det..eller?! Några av er har säkert satt rödvinet/lösgodiset/popcornet i halsen för inte kan man väl träna på en fredag? Det är ju heligt med fredagarna, ligga nerbäddade i soffan och titta på tv. Dvs umgås. Ja, ni fattar.

Som i de flesta andra familjer jobbar vi heltid och har numera 2 skolbarn. Det blir låna dagar för oss alla. På kvällarna umgås vi antingen hemma eller i anslutning till någon träning. Jag säger umgås för det är då vi 4 är som mest engagerade, fokuserade och sammansvetsade – när vi gör någon aktivitet vi brinner för. Jag älskar att mysa med barnen men det kan jag göra när som helst, inte bara på fredagarna. Jag åker hellre iväg och gör något roligt på fredagar, äter middag ute med familjen då vi inte har några supertidiga tider att passa på lördagen. Inte mer än någon träning eller samling inför match vid 9-snåret men efter att ha gått upp 5 två dagar är det rena sovmorgonen.

För det andra, det här med fredagsMYS. Att MYS i det här avseendet betyder något ätbart, ofta sötsaker, varför är det så? Varför förknippar vi njutning med mat? Det finns så mycket man kan njuta av som till exempel en bra bok. Eller ett träningspass. Det är njutning, och får mig att må betydligt bättre än någon godispåse kommer att göra.

Slutligen upplever jag det som att väldigt många låter fredagsmyset bli något som låter en släppa alla hämningar. Du lever, äter och tränar nästintill perfekt övriga veckan för att därefter UNNA (avskyr verkligen det ordet) dig en massa gott. Är din vardag verkligen så intetsägande och trist att du måste belöna dig själv med något varje fredag? Kan inte livet levas fullt ut varje dag?

Fundera på hur DU kan skapa en hållbar livsstil som fungerar, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Tänk dig fredagsmyskänslan jämt. Kanske kan en löprunda en härlig höstkväll som denna ge dig svaret!

IMG_7164.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s