Träningsplanering

Under sommarens ledighet har jag planerat min träning några dagar framåt hela tiden, lite beroende på var vi befunnit oss, vilka redskap som funnits tillgängliga och vilka planer vi haft för dagarna i övrigt. Efter en dags klättrande i bergen på vandringsleder har inte ett backpass känts optimalt.

Knappa 2 veckor kvar till Tjejmilen och det börjar bli lite pirrigt. Löpningen har inte varit huvudprioritering under sommaren, snarare en del av en helhet. Hur tänker jag då kring de dagar som är kvar, hur lägger jag upp träningen.

Måndag – dvs idag – 60 minuter yoga. Kroppen är stel efter gårdagens träning. Behöver töja, stretcha och mjuka upp.

Tisdag – spin55 har höstpremiär. Överkroppsstyrka innan passet.

Onsdag – långpass löpning, 12-14 kilometer. Lugnt tempo.

Torsdag – hemmaträning iform av ett AMRAP pass eller pass i Tabataform. Upplägget kvarstår. 30 minuter.

Fredag – intervallpass löpning.

Lördag – vilodag.

Söndag – spin korta intervaller har premiär.

 

Måndag – yoga hemma.

Tisdag – spin55. Styrka överkropp.

Onsdag – vilodag. Lättare yoga för rörlighet. Foamroller.

Torsdag – kortare löppass med tempoökningar.

Fredag – rörlighet och foamroller.

Lördag- TJEJMILEN

 

Det känns lite småkonstigt att inte alls ha haft samma fokus på löpningen inför årets Tjejmil som förra året (då jag visserligen blev förkyld och inte kunde delta) då jag även tränade för Lidingöloppet (som även den ställdes in pga sjukdom) då löpningen var nr 1. I år har spinningen, egentligen cyklingen generellt, tagit mer av min träningstid samtidigt som jag försöker få in fler styrkepass för att bygga upp en stark kropp som orkar löpningen utan att jag får problem med höften som jag känt av tidigare. Jag kommer inte att persa (50.57 fr 2012 på Tjejmilen) under årets lopp, jag vill springa och njuta av loppet – det är olikt mig men även det en utmaning för en prestationsångestmänniska som jag de facto är.

IMG_4774.JPG
Förra året agerade Clara och jag hejaklack tillsammans med våra tjejer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s