Kontorsaxlar

Ämnet tål att tas upp åter och åter igen. Stela axlar efter många stillasittande timmar framför en dataskärm. Stelt mellan skuldrorna, pirrande känsla i armar. Stel nacke.

Vi har en massör som kommer till jobbet varje vecka och mina massagestunder är ren njutning. För både kropp och själ. Tidigare har fokus varit på att släppa på spänningarna i rygg/axlar – mina knölar sitter vid höger skuldra- men de senaste gångerna har vi faktiskt haft mer fokus på framsidan. Bröstmusklerna.

För mig som sitter inte bara vid datorn utan även på cykeln ett antal timmar i veckan är rörlighet och stabilitet i bål och överkropp a och o. En svag bål gör att du får en sämre hållning då du inte orkar hålla upp överkroppen och med detta kommer framåtsjunkna axlar nästan som ett brev på posten. Detta följs givetvis i slutändan av kortade bröstmuskler och hur ska du då kunna dra bak axlarna och det tar stopp på grund av en för kort framsida?

Inte direkt oväntat är jag väldigt stel i bröstet men bara efter ett par massagebehandlingar och stretch hemma känns det bättre, och faktum är att även bröstryggen är mindre stel.

Nedan på bilden ser ni hur muskefästerna rör sig mellan fram- och baksidan av kroppen vilket gör att man många gånger måste se till helheten och inte bara behandla ryggen (till exempel) om du har ont där. Balansen som man så ofta pratar om gäller självklart här med. Förebyggande träning, medvetenhet om sin kropp och framför allt – hållningen. Superviktigt!

Muskler rygg och bröst problemområden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s