Tjejmilen 2014 – Racerapport

Så här en dag efter loppet kan jag konstatera att det endast är lite stelt i framsida lår, vilket är väl ett bra tecken i sig. Jag har funderat en massa på kroppens reaktion efter gårdagen och hur allt blev. Men vi tar det från början.

I år fick jag med mig min hejaklack i form av Magnus och Norah. Felix körde hockeyträning istället.

Vi var på plats i god tid för att träffa de andra Plan Sverige bloggarna för gemensamt teamfoto och pepptalk.

IMG_7294.JPG
Bild lånad av Trendoträning Anna

Därefter var det toabesök, fråga mig inte vilken i ordningen, och därefter uppvärmningsjogg mot Kaknästornet.
Redan här var jag blöt av svett och konstaterade nöjt att mina nya kortkorta tights från Röhnisch var perfekta för vädret.
IMG_7277.JPG

IMG_7280.JPG

IMG_7282.JPGNorah med Plan Sveriges fina och superviktiga skylt – mot barnäktenskap

Startskottet gick och jag sprang på. Benen kändes pigga här och jag pinnade på, lite för fort, runt 5.05 min/km de första 2 kilometrarna. Tog vatten vid första kontrollen och höll tempo runt 5.20 till kilometer 4.

Känslan i kroppen från 4 kilometer och egentligen fram till målet var inte det skönaste. Redan här hade jag hög puls, 187-188 slag/min, vilket är strax under min mjölksyratröskel.

Vid 5 kilometer fyllde jag på med sportdryck och försökte hålla pulsen på ok nivå, den drog iväg över 190 här och mina långsammaste kilometertider gör jag mellan 5 och 7 kilometer.

När vi närmar oss 8 kilometer är jag trött, lätt illamående och vill nog ge upp. Men aldrig. Inte en chans att jag bryter. Det är sjukt varmt och jag önskar mig en kall dusch.

Djurgårdsbron passeras och plötsligt är det bara 1 kilometer kvar. Jag vet inte hur, men jag får nya krafter och sista kilometern, som är mycket uppför, springs på 5.20.

400 meter kvar till målet ser jag Magnus och Norah och blir tårögd, så trött som jag är. Fokus på andning och att inte kräkas.

IMG_7283.JPG
Vid viadukten precis före mål hör jag någon ropa mitt namn – tack Helena!

Tiden stannar på 55.09, absolut inget jag är nöjd med, min tredje sämsta tid på Tjejmilen. Känns lite likgiltigt men jag bestämde mig snabbt att jag tar revanch nästa år och när jag kommer under 50 minuter är jag klar så att säga.

IMG_7275.JPG

IMG_7272.JPG

Nu ser jag fram emot en höst med rullskidor ute, spinning, intervaller på löpband (kanske något långpass någon gång) och gruppträning på Nordic Wellness där jag hämtade ut mitt kort idag!

Annonser

7 svar till “Tjejmilen 2014 – Racerapport”

  1. Jag skriver under på det mesta…hemsk känsla och varmt som i en ugn. Vi var vinnare som ens tog oss i mål igår (men nästa år blir det revansch!). Bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s