Hur ska jag träna nu när jag inte har några kortsiktiga mål att sträva efter?

För många av oss var Tjejmilen ett delmål för årets träning. Men vad händer nu? Vad ska jag träna för?

Jag skrev i söndags i min racerapport att jag ska träna en massa roliga saker, gå på gruppträningsklasser och fortsätta utveckla min löpcoachning genom att utbilda mig vidare i höst. Det ser jag fram emot. Men varför tränar jag (utöver det självklara att det är så sjukt kul och att jag skulle bli knäpp utan fysisk aktivitet – och antagligen singel också då jag skulle reta gallfeber på maken med min rastlösa själ:)) ?

I vanliga fall skulle Tjejvasan vara nästa delmoment, där i slutet av februari. Dock inte 2015. Vi har valt att ha ett mellanår med Vasaloppen och istället ta en ”på tu man hand”-resa bara maken och jag och fira vår 10-åriga bröllopsdag. Skidveckan i fjällen blir av som planerat i början av året och då kan vi fokusera på att umgås hela familjen hela tiden snarare än att dela upp oss för att hinna få så många mil som möjligt i längdspåren. Ganska befriande om ni frågar mig.

Tävlingsplanering och förberedelser tar sin tid och även om jag planerar att cykla Tjejvättern eller kanske till och med Halvvättern nästa år känns inte den förberedelsen alls lika tidskrävande som det andra. Mina timmar i spinningsalen ger mig bra grund och kompletterat med långpass till våren kommer jag att vara mer än väl förberedd. Långsiktiga mål, mål under 2015 är milen under 50 minuter, suget efter Tough Viking finns där och kanske en Halvmara som känns behaglig. Vi får se. Jag har alltid varit den som tränat för mål och det är något som är svårt att komma ifrån.

Kanske är det så att vintern skall bli den del av året då jag inte ska ha något fokus på träningen mer än att träna allsidigt och fokusera på att hitta balans i kroppen var det gäller styrka och rörlighet. Jag har även tagit kontakt med en kiropraktor för att komma i bukt med problematiken med stel bröstrygg och är på rätt väg nu.

En långsiktig träningsplanering där jag varje vecka vet hur jag ska träna är A och O i perioder som dessa. Träningen skall vara lustfylld, men inte alltid. Det ska ta emot för att jag skall få resultat.

Vilka är dina träningsmål?

Annonser

Ett svar till “Hur ska jag träna nu när jag inte har några kortsiktiga mål att sträva efter?”

  1. Jag tycker att det är stimulerande med mål om att våga testa nya träningsformer – det är kul och träningen blir varierad. Jag gillar inte allt men det känns bra att veta vad jag kan och inte kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s