Hur viktigt är det egentligen?

Det här med att ta hand om sin kropp, det borde vara prio ett hos alla människor. Det tycker jag.

Jag har långa samtal med både min kiropraktor och massör om detta, att om jag, som väl ändå får anses rätt vältränad (iallafall väldigt intresserad av hälsa och träning om ni tycker något annat), är stel och behöver hjälp med att mjuka upp kroppen och hålla alla leder och andra delar glada, hur mår inte kropparna hos andra som inte kan/vet/vill göra något?!

Ren misshandel skulle jag säga. Krämpor som behandlas för stunden med hjälp av värktabletter och vila vilket leder till ännu mer orörlig vardag.

Kontentan är ju att samhället tenderar att bli ännu mer uppdelat på de som är aktiva och de icke-aktiva. Det finns inget mellanting kvar. Det är av eller på. Svårigheten, utmaningen består i att få in dessa personer i träningsvärlden, eller åtminstone få dem att bli medvetna om vad som är bäst för kroppen.

Det här är ju inget nytt men jag tänker på det ofta, inte minst när jag leder mina spinningpass. Som idag, när yngsta deltagaren är 16 och den äldsta 75. Så olika men med samma medvetenhet om vad som kroppen mår bäst av. Underbart!

Låt oss sprida denna kunskap och glädje till alla runtomkring oss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s