Utveckla din hemmaträning med nya övningar och passupplägg

Medan jag gottar mig i allt som gruppträningen erbjuder, och som vårt familjeschema tillåter – allt blir lättare ju större barnen blir, I promise – är det många av er som tränar hemma.

Hemmaträningen är minst lika bra som dito på gym. Jag älskar möjligheten att kunna bränna av ett pass hemma medan barnen leker, sover, äter eller tränar med mig. Det funkar finfint att träna utan redskap, med bara kroppsvikten som motstånd, men det blir betydligt roligare och mer utmanande med ett par olika redskap.

Då det ju är torsdag och ”tbt” (throw back Thursday) på bland annat Instagram kör vi en liknande variant här på bloggen. Tillbakablickar på hemmaträningen som jag bjudit på de senaste åren. Hoppas att du hittar något som passar just DIG!

VAB-träning – här hittar du som är hemma med sjuka barn tips på hur träningen hinns med en sådan dag. Det är höst nu och många snorar och hostar!

Gummiband och boll – har du ett gummiband och en pilatesboll och 20 minuter över. Testa detta pass med superset.

Träningen för kropp och huvud – Min hatövning är Burpees. Din med? Kolla in rätt teknik och gör övningen till en av 5 övningar i detta 500-pass.

TRX och hantlar – Har du fler redskap och vikter hemma passar det här passet perfekt för dig.

Pass utan redskap – Upplägg med övningar där du endast använder kroppsvikten som motstånd. Kör i cirkel med 45 s arbete följt av 15 vila per övning och 3-5 varv.

20140425-211603.jpg
Bild från Löpcoachutbildningen i våras. Träningen i ovanstående förslag är grym – men glöm inte att stärka i förebyggande syfte. Stora muskler är inte alltid bäst – de ska hålla länge och agera skydd för resten av kroppen och se till att du klarar vardagen och träningen skadefri. Det talades det mycket om under utbildningen. I november väntar steg 2 av Löpcoachutbildningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s