Tankar om instruktörer

Eftersom jag slukar gruppträningspass just nu, och är väldigt kritisk när det kommer till att gå på pass om inte instruktören är 100, tänkte jag dela med mig av lite tankar.

Kan alla bli instruktörer? Absolut, det tror jag, men bara i det som hen passar för. Tyvärr blir det ju lite si och så idag då man kan betala en peng och utbilda sig utan att egentligen ha anlaget för det. Jag säger inte att det inte är bra – men ibland undrar jag varför vissa personer instruerar över huvud taget.

Vad kännetecknar en bra instruktör?
När jag var yngre tyckte jag att alla instruktörer var så där sjukt vältränade och klämkäcka och lite bättre än alla andra. Idag ser jag på det lite annorlunda. Om instruktören får mig att göra mitt bästa, instruera tydligt och verkligen visar att hen brinner för det hem gör, tar sig tid före och efter klassen och talar från hjärtat och inte som en robot (det märks) som spelar det ingen roll om hen kanske inte är den mest vältränade i salen.

En instruktör som inte är där för att visa upp sig utan sätter DIG som deltagare först! Ett leende, uppmuntan riktad till dig. Det räcker.

Jag har många favoriter bland instruktörer, Lovisa som får mig att ge allt, Jessica som utan problem guidar två timmar på en cykel och får det att kännas som halva tiden och Elin som i somras fick mig att pumpa järnet med skivstång men som på onsdag ska få visa sin lugna sida på Bodybalance:)

Många instruktörer är utbildade och leder olika träningsformer. Kan man vara bra på allt? Säkert, men någonstans tror jag ändå att man har en sak som man brinner för lite extra och det märker man självklart som deltagare. Lite kvalité framför kvantitet känner jag – åtminstone för de som inte jobbar heltid med detta.

Jag har för avsikt att vidareutbilda mig, jag törstar efter mer, vill dela mig mig och kommer att göra det inom en snar framtid.

vad är viktigast för dig när du tränar för en instruktör?

Annonser

2 svar till “Tankar om instruktörer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s