Hälsosam familj på 30 dagar

Rubriken är namnet på Ulrika Davidssons nya bok. Ulrika har skrivit en mängd olika kokböcker med lika många inriktningar och nu när denna nya boken med fokus på familjen skall lanseras var barnen och jag inbjudna på mingel.

Det passade perfekt idag då jag ändå skulle ta det lugnt efter jobbet. Jag låter som en kratta så spinningen var inte ens att tänka på – min röst blir inte bättre av en timme med pepp och guidning så en snäll kollega hoppade in med kort varsel.

IMG_7440.JPG
Boken innehåller tips, och framför allt recept, för familjen som inte har all tid i världen när det gäller frukostar, luncher och middagar och hur man med enkla medel kan få in hälsosamma och hållbara vanor på några veckor.

För vår del blir boken ett välkommet komplement till de rätter som vi ofta lagar och efter ikväll är barnen mer sugna än någonsin på att laga nya rätter. De mellanmålsförslag som också presenteras i boken kan åtminstone Felix fixa delar av själv redan nu.

IMG_7419.JPG

IMG_7425.JPG
Kycklingwraps med ajvar gick hem hos oss alla, recept från boken. Så även yoghurten med muslin med nötter, om än lite vuxen smak tyckte barnen.

Utöver Ulrika fanns även Årstiderna representerade. De erbjuder en mängd olika matkassar och det senaste – lådor med frukt och grönt. Vi bjöds på 2 smaskiga juicer (äpple/morot/citron och hallon/banan/ananas) från dem. Norah fastnade för morotsvarianten medan Felix och jag gillade hallonvarianten bäst då den var lite mer krämig.

IMG_7424.JPG

IMG_7427.JPG

IMG_7421.JPG

IMG_7436.JPG

Ny inspiration för höstens matlagning och lite på nytt väckt intresse även hos barnen för det här med nya smaker och smakkombinationer. Sånt gillas!

IMG_7437.JPG
Kvällens huvudperson i full färd med att signera böcker.

Annonser

Ett svar till “Hälsosam familj på 30 dagar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s