Som Yin och Yang

Sommar och vinter, varm och kall. Spinning och bodybalance. Motpoler som kompletterar varandra. Till en helhet.

Under gårdagen härliga pass tänkte jag mycket på det här med hur kroppen påverkas under all träning. Hur axlarna lätt dras och och ryggen kutas sittandes där på cykeln, höftböjare som inte sträcks ut så mycket som sig bör då sadeln är lite för låg. Och bålen inte orkar hålla upp överkroppen under ett löppass.

Men framför allt, hur lätt det egentligen är att förebygga allt detta. Allsidig styrketräning regelbundet och för min egen del, rörlighet och stretch. Känslan i kroppen, hur du känner att stelheten i höftböjaren släpper för varje gång och hur en kontrollerad andning hjälper mig att komma längre ner i olika yogapositioner.

Allt kan sammanfattas med ett enda ord. BALANS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s