YNM- Your next movement

Igår eftermiddag fick jag möjligheten att hänga med några av Sveriges främsta gruppträningsinstruktörer under YNM – Your Next Movement – träffen.

YNM är skapat av Maria Olofsson i spetsen och är en mobil applikation som ger instruktörer möjligheten att utvecklas och få feedback genom appen. Genom att filma sina pass, eller en speciell sekvens och därefter diskutera detta med en expert via appen ger alla instruktörer en möjlighet för personlig utveckling i sitt instruerade oavsett var man befinner sig, särskilt om man saknar kunskapen på sin egen anläggning för att komma vidare. Det kommer framöver även att erbjudas utbildningar online via appen. Väldigt smidigt tycker jag.

De flesta ansiktena på träffen var nya bekantskaper för mig, men som alltid i träningssammanhang tog det väl ungefär en minut innan jag hade hittat någon att prata med. Anna-Karin har jag koll på via bloggen, och hon har koll på mig, men vi har inte träffats IRL förut. Det gjorde vi idag och vi lyckades även genomföra en AfHo klass under Åsa’s ledning utan att avlida. Det kanske finns hopp även för oss som inte riktigt har dessa moves inprogrammerade i kroppen:) Jag körde ett liknande pass med Åsa på årets BBC och jag måste säga att gårdagens pass faktiskt kändes lite bättre än det första!

IMG_7470.JPG

IMG_7469-0.JPG

IMG_7471.JPG

Utöver dansen fick vi även oss en workshop i CORE. Vad är core, kärnan, bålstabilitet, och hur ligger det egentligen till med våra egna kroppar. Är vi så starka som vi tror och hur kan vi förmedla och tillämpa detta på våra pass (vi var allt från dansare till body pump till spinninginstruktörer). Otroligt intressant och nyttigt.

En världspremiär blev det också, ”Barre- Concept”, utvecklat av Åsa och Maria. En gruppträningsklass med influenser från balett, pilates och yoga. Massvis med nya rörelser för mig som inte har ett uns dansbakgrund (bugg räknas inte i dessa sammanhang!) med tåspetsar och plier. Svettigt blev det dock och det var jättekul. Till vår hjälp använde vi bodypump stänger men tanken är att klassen skall kunna genomföras vid en balettstång.

IMG_7473-0.JPG

IMG_7472-0.JPG

Dagens näst sista moment var en cykelworkshop med fina Jessica. Min guru när det kommer till spinningen och cykling generellt. 45 minuter med fokus på vo2max och mjölksyra, kort sammanfattat. Vill ni vet mer, läs på Jessicas blogg – det är lätt att nörda in sig på sånt här om intresset finns!

IMG_7474.JPG

Eftermiddagen avslutades med en inspirerande stund där vi deltagare fick fundera på vårt instruerande och vad vi vill uppnå – att vi skall ha en värdegrund som genomsyrar oss och det vi gör, vilken målsättning vi har med det vi gör, vill jag vara min egen eller verka på en anläggning och framför allt – hur blir jag unik i det jag gör? Otroligt bra byggstenar för oss alla att ta del av, inte bara i träningen utan i vårt dagliga liv med jobb och allt annat där vi skall prestera.

Min kväll avslutade med ett spinningpass på Friskis – härlig energi från deltagarna som vanligt och magkänslan som återigen bekräftar att spinning är det jag skall hålla på med. Bland annat:)

Annonser

4 svar till “YNM- Your next movement”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s