En aktiv familj – att leva som man lär

Som en del av utmaningen Move. Nourish. Believe. som jag skrev om igår handlar denna första vecka om rörelse. Varför jag lever ett aktivt liv och vad det ger mig.

För mig finns inget självklart svar i varför jag lever som jag gör. Det är bara så jag alltid gjort. Från att ha stått på längdskidor för första gången som knappt 2-åring och harvat varv efter varv runt huset i det spår pappa körde upp med sina skidor till att idag vara mamma till 2 härliga idrottsintresserade barn och gift med en man som älskar träning precis som jag gör. Jag har ärligt svårt att tänka mig ett annat liv, utan denna aktivitet som vi själva valt och skapat.

Många i vår omgivning tycker nog att vi alltid har tusen saker på gång, ja – det kan kännas lite så ibland – men i slutändan vet vi själva hur bra vi mår av allt detta och vad skulle vi göra med vår dyrbara tid om vi inte gjorde det som vi älskar mest?!

Som förälder träder det in ännu en aspekt i detta, att vara en god förebild för sina barn och ge dem alla möjligheter att skapa sina egna värdegrunder. Skulle det nu vara så att våra barn hellre vill spela fiol eller ta teaterlektioner, självklart stöttar vi dem i det valet, men de flesta omkring oss är rätt övertygade om att våra barns idrottsintresse skapades typ i livmodern. Det går inte att bli något annat med oss till föräldrar så att säga. Vad vet jag. Oavsett är vi av den åsikten att alla aktiviteter är otroligt utvecklande, både fysiskt och psykiskt.

Att rörelse i all form i gengäld kommer med alla olika hälsoaspekter tror jag inte ens att jag behöver nämna, det är ganska självklart!
golf med familjen

felix minimaran första gången

säfsen slalom med familjen

Norah skidor vintern 2010_2011

vasaloppet målrakan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s