Move – vardagsaktivitet

”Du som tränar så mycket” är väl en kommentar som vi som bland våra vänner klassas som träningsnördar får höra rätt ofta. Faktum är att jag inte tränar så mycket, inte alls varje dag, men det är typ det som folk förknippar mig med. Det kan bli något irriterande ibland – jag är mer än bara träning för dem. Träningen är ett stort intresse för mig, min passion, men det betyder inte att Linda = träning.

Hur känner du?

Jag är den som kan träna 5 pass på en dag på ett event för att med gott samvete slappa i soffan när jag känner för det. Med en godispåse i handen. I mitt liv finns inga måsten när det kommer till träningen, inga förbud när det kommer till mat. Att röra på mig varje dag är inget jag planerar – förutom att boka in mig på schemalagda pass på gymmet när det krävs – det kommer av sig självt.

Promenaden till och från pendeltåget till kontoret varje dag. 15 minuter åt ett håll. Den motionsmängden är för vissa det enda hen får till. Och vet ni vad – det är bättre än ingenting. Gympaskor på, för att gå till och från pendeln i högklackat är inte en hit och vips har kroppen fått göra av med lite energi samtidigt som du insupit en massa frisk luft och solens strålar har fått skina på dig. Finns det något bättre sätt att börja en dag på än detta?

Jag är av den åsikten att det spelar egentligen ingen roll om du tränar varje dag under en vecka om du hela tiden är inaktiv mellan gångerna. En timme om dagen i en sal, det är 1/24 del av en hel dag. Tänk dig istället detta, kombinerat med korta promenader till och från jobbet, skolan, affären. Det blir betydligt mer.

Kanske en utmaning för oss alla i det ekorrhjul många av oss befinner sig i under vardagarna? Hänger du med?

Annonser

2 svar till “Move – vardagsaktivitet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s