Cinema Cycling

En av de roligaste grejerna med att blogga om träning är just att jag lite då och då blir inbjuden till häftiga event och får ta del av nyheterna inom träningvärlden.

Morgonens träningspass var inget undantag. På sprillans nya SATS Sveavägen (nr 51) fick jag ta del av Cinema Cycling som är det senaste inom spinning/Indoor cycling.

Konceptet är väldigt tydligt, en stor skärm framför klassen (Cinema) och så spinning på det.

Instruktören leder klassen, själv sittandes på första raden, vilket bara det ger känslan av gemenskap och inte en instruktör + deltagare, och guidar oss (instruktörsnörden i mig noterar en Ipad på golvet framför med instruktioner till instruktören löpande under passet – fiffigt!) på vår väg genom landskapet vi skådar på skärmen framför oss under den tid som klassen varar. Idag var det 45 minuter.

IMG_7520.JPG

IMG_7521.JPG

Imorse gick vår resa längs med ena sidan av Como sjön i norra Italien. Vackra bergstoppar och slingriga vägar som tog oss hela vägen upp till toppen där de flesta av oss kände av svindel – för man kommer in i känslan av att cykla ute under passets gång – och det pirrade härligt i magen när vi därefter skulle varva ner och släppa loss i utförslöporna istället.

IMG_7522.JPG

IMG_7525.JPG

Trendoträning Anna som jag träffade på i salen tyckte att det var helt ok trots att hon inte är någon inbiten spinnare medans jag som älskar spinning tyckte det var snäppet bättre. Jag föredrar instruktioner där känsla är viktigare än fullt ös så att säga. Att få känslan av att cykla ute, fast inne är svårt men med den flow som passet förmedlade tycker jag ändå ha hittat dit delvis. Ge mig ett längre pass och jag får säkert till det ännu bättre!

Värt att testa anser jag så får du chansen, prova!

IMG_7534.JPG
Svettig och glad efter mitt första cinema cycling pass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s