Nourish – frukostförslag

Sedan i våras är jag helt insnöad på det här med over night oats. Då jag inte alls är en frukostmänniska utan har fått lära mig, typ tvinga mig/pina mig, att äta tidigt på morgonen är kravet att det ska vara riktigt gott. Helst av allt skulle jag äta stekt bacon varje morgon och en massa färska frukter, men let’s face it, i mitt schema hinns inte det med. Och just därför är over night oats så himla bra.

Over Night oats består som det låter på namnet – av havregryn som bas.
Till det adderar du vätska i form av vatten, mjölk, kokosmjölk, kokosvatten, havredryck eller så jag – mandelmjölk. Jag har testar alla dessa varianter och tycker att mandelmjölken ger bäst smak.

Som smaksättare kan du använda vad som helst, det är fantasin som sätter stopp. Min favorit är frysta hallon som får ligga och dra sig med havregrynen över natten. För som det låter på namnet lämpar sig receptet bäst om det blandas iordning kvällen innan och får dra över natten. Ibland glömmer jag och då får havregrynen dra på morgonen medans jag gör iordning mig och det fungerar bra det med.

Som en liten extra piff till mina oats tillsätter jag även chiafrön. Chiafrön är väldigt rika på nyttiga fetter och då de sväller när de blandas med vätska mättar de bra. Jag står mig bra på en sådan här frukost, ända fram till lunch.

over night oats

Min fruksotfilosofi går lite enkelt ut på att få i mig så mycket energi som möjligt med minsta lilla ansträngning. Over night oats tar 5 minuter att blanda iordning kvällen innan och du slipper stressa på morgonen. Perfekt tycker jag. Har du någon favoritblandning?

Inlägget är en del av bloggutmaningen med Lorna Jane – Move Nourish Believe.

Annonser

2 svar till “Nourish – frukostförslag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s