Believe

Vi har omärkt gått in i tredje veckan med utmaningen tillsammans med Lorna Jane, Move Nourish och nu Believe.

Hur tränar jag mentalt, för att hålla mig på topp så att säga.

Den mentala biten är inte min starka sida, det ska jag skriva på en gång. Jag fungerar som bäst med lite lagom mycket stress, även om det tyvärr rätt ofta tenderar att bli för mycket. Inte så att jag inte är medveten om att jag har många bollar i luften, för det har jag, utan att faktiskt stoppa i tid.

Jag får ofta höra ”hur hinner du med allt”? Svaret på det är väldigt enkelt. För att jag älskar det jag gör. Nu pratar vi alltså allt träningsrelaterat jag gör på fritiden, allt det där jag så passionerat kastar mig över. Det ger mig energi och där behöver jag inte lägga ner särskilt mycket tid på att må bra över och att hitta drivkraften. Familjen och barnens alla aktiviteter är inte heller en del som tar energi – självklart gör gnälliga barn en hel del med humöret men någonstans vet vi föräldrar att det finns en bakomliggande orsak till detta hos barnen och när man väl greppat det går allt att hantera. Man får andas lite extra på toaletten ibland medans kaoset pågår utanför. Det hjälper.

Om vi istället pratar vardag och jobb, det är här utmaningen ligger. Att varje dag prestera sitt bästa, oavsett humör, läge eller andra faktorer som påverkar. Det är svårt. Att hela tiden motivera sig till att vara sitt bästa jag, även om inte gensvaret alltid är detsamma. Mitt jobb är inte min passion, det är mitt jobb, och jag vet ärligt inte om jag skulle vilja jobba med min passion på heltid – jag är rädd att jag skulle förlora den känslan då. Väldigt tudelat med andra ord.

Den mentala träningen handlar för mig i alla dessa lägen om att stanna upp och tänka efter, vad behöver JAG för att må bra? Att kommunicera ut det i min omgivning och verkligen se till att skapa det bästa med de förutsättningar som finns. Att våga säga nej. Att våga släppa jobbet när jag går hem – inte en chans att ha jobbmail i telefonen eller att jobba kvällar. Been there, done that. Jag blir inte mindre stressad och lycklig för det.

För oavsett hur du presterar är det i slutändan bara DU som kan få DIG att må bra. Ingen annan. Varför ska då någon annan tala om för dig vad du ska göra och styra över din tid?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s