Självkänsla – självförtroende

Jag är väldigt pratglad och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Men tro för guds skull inte att jag kan ställa mig framför en massa okända människor och tala. Not my thing. Lite så blir det ju på spinningen då jag leder pass men ändå inte. Det är min safe-zone. Självförtroendet finns där, men många gånger är den starkare i en sfär där jag känner mig trygg och bekväm genom den kunskap jag har inom området.

Det här med självkänsla och självförtroende hänger för min egen del ihop med mitt eget välmående. Utseendet är inget jag tänker på i den bemärkelsen att jag får bättre självförtroende om jag klär mig på ett visst sätt – vet inte om det har med åldern att göra eller något sådant – utan jag har hittat det som funkar för mig och det är jag. Inget kan förändra det. Självkänslan ligger djupare däremot.

För mig som är en prestationsmänniska ut i fingerspetsarna är det ibland svårt att känna jag är BRA precis som jag är. Jag behöver inte visa mer eller anstränga mig mer. Det är inte alltid det lättaste då jag VET hur jag fungerar men ändå ska jag prestera mer än vad som egentligen krävs. Som att jag kämpar mot mig själv – jag har facit i handen men går ifrån det i alla fall.

Med åren kommer erfarenhet och många gånger är det just erfarenheten som påminner mig om liknande situationer och hur jag tagit mig igenom dessa. Det kan fungera som en väckarklocka eller som inspiration att följa samma spår, eller våga ta en ny väg för att komma fram. Detta gör att jag inser ännu en gång att jag är BRA som jag är, jag växer som människa och lär då mig ännu mer.

Lorna_Jane_Sweden_Bloggutmaning_Tema_Believe_

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s