Tilllbaka i hemmaträningen

Igår kväll lyckades jag få mig själv ur den där så välkända bekvämlighetsboxen ännu en gång.

Styrkepass hemma stod på schemat och det kan i princip bli hur jobbigt som helst. Och precis så blev det.

Mina Runners Strength utbildare uppmuntrade mig till köra mer styrkefokus på min träning – framför allt löprelaterad styrka – så det fick det bli.

Första delen av passet bestod av 4 Tabataintervaller (jobba 20s/vila 10 s – upprepas 8 gånger), dvs totalt 16 minuter.

1. Armhävningar – jag gör mina på knä
2. Tåhäv i ”sittande” position (nedersta läget på ett benböj)
3. Draken
4. Sidoplanka med övre benet rakt ut

Passet fortsatte därefter med den stege av kettlebellssvingar och burpees som jag tipsade om för någon vecka sedan.

10 Svingar som varvas med 1 burpee upp till 10 burpees. Totalt 100 svingar och 55 burpees under passet. Sjukt jobbigt och effektivt! Det enda som behövdes här var en kettlebell – jag använder en på 16 kilo. Det är den tyngsta jag äger.

Är det så att du inte har tillgång till redskap – byt ut övningen till något annat – till exempel benböj (rumpan ner i golvet) eller utfallsgång. Jag brukar undvika att göra så många överkroppsövningar i anslutning till burpees då dessa tar rejält även på armarna.

Jag blev liggande på golvet en bra stund efteråt – mitt tips är att inte gå ut hårdast på burpeebonanzan utan ta det lite lugnt, åtminstone om du inte är van med dem. Det känns både här och där idag kan jag meddela!

Ikväll väntar spinningpass men imorgon kör jag på hemmapass igen – det passar bra i vår kaotiska vardag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s