Motivation vs Inspiration

Om inspirationen bara försvinner, hur tusan ska jag hitta den igen? Hur många känner inte igen det här med att motivationen tryter, man vet inte riktigt hur man skall komma vidare och inget känns kul?!

Been there, done that. Det har vi väl alla.

För att klargöra, motivation är det som får dig att göra något, det vill säga något som driver dig framåt – en målbild du har om något specifikt.
Inspiration är däremot kravlöst. Det handlar mer om en känsla, att följa det som rätt just här och nu. Det finns ingen målbild för inspirationen utan här är det snarare ett emotionellt uppfyllande som gäller – drivkraft hämtar vi från olika situationer som påverkar oss mentalt. Förstår ni? Jag motiveras inte mer för att jag ser Charlotte Kalla vinna medaljer på OS, däremot INSPIRERAS jag av hennes vilja att dag efter dag kämpa sig framåt, träna och jobba hårt.

Just nu motiveras jag att springa mer i min träning då jag har en målbild om att springa Women’s Health Marathon på Djurgården nästa år (inte anmäld ännu men skriver jag detta här så bör jag väl göra en anmälan också!). Min inspiration, den hämtar jag hos vännerna Helena och Jessica som båda springer både halvmaraton och maraton årligen. Grymma tjejer som fixar detta mitt i småbarnslivet och med ”människojobb”.

Annonser

2 svar till “Motivation vs Inspiration”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s