När varken inspiration eller tid finns, välj Tabata

Rubriken är skriven lite med glimten i ögat. Ni förstår, jag är inte den som skriker hurra när det gäller styrketräning just nu. Jag tycker att det är skönast att köra stretch och annat mysigt som Bodybalance till exempel. Igår tänkte jag t o m tanken om att ge mig ut och springa intervaller istället för att träna styrka hemma efter att jag nattat barnen. Då förstår ni motivationsnivån igår. Att jag gick upp klockan 05, jobbade en 8-timmarsdag på kontoret och därefter åkte direkt till Norahs träning och co-coachade småtjejerna kan ha gjort sitt till. Hur som haver behövs styrketräningen trots allt detta och det var bara att bita ihop.

Så. Jag tog mig i kragen, bytte om något motvilligt till träningkläder och tog fram min telefon där den bästa appen för sådana här tillfällen finns. Tabata Timer.

En tabataintervall är som de flesta säkert vet vid det här laget en intervall som består av 20 sekunder aktivitet följt av 10 sekunder vila. Detta upprepas 8 gånger och blir tillsammans således 4 minuter.

Min träning igår bestod av 5 st tabataintervaller, totalt 20 minuter. 5 övningar som jag gör en åt gången, jobba 20/vila 10 x 8, innan jag går vidare till nästa.

Övningarna som mitt pass bestod av var följande:

-Armhävningar
-Rumplyft
-Statisk planka med lyft av en arm i taget åt sidan.
-Rygglyft med vikt (liggande på mage på golvet).
-Sidoplanka med lyft av övre benet

Jag avslutade med 2 övningar från mammamageappen som jag fortfarande använder i min träning. Man kan aldrig stärka de inre musklerna för lite.

Pass som detta är korta och intensiva. Det betyder inte nödvändigtvis att svetten dryper men det är effektivt och ger resultat. Jag fokuserar på få övningar och ger dem lite mer tid. Ibland är 20 minuter det enda man orkar och har möjlighet till och då är tabataintervallerna suveräna.

HUR TIDSOPTIMERAR DU DIN TRÄNING DAGAR SOM DESSA?

Annonser

Ett svar till “När varken inspiration eller tid finns, välj Tabata”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s