Back to basics

Ibland är det det enkla som är det rätta just då. Inte krångla till det för att riskera motivationen utan bara köra på.
Jag pratar om styrketräning. När det kommer till hemmaträning har jag säkert ett hundratal olika pass att välja på, men just på gymmet är det inte alltid så lätt att plocka ihop ett pass när andra också behöver samma redskap.

Jag försöker få in tyngre styrketräning i min träningsrutin, för att stärka kroppen, men också för variation. För att göra det så enkelt som möjligt, och för att jag inte är bekväm runt skivstängerna på gymmet (mer än när Magnus är med och guidar), har jag helt enkelt bestämt mig för att köra på några maskiner där jag fokuserar på stora muskelgrupper och inte krånglar till det.

Just nu är söndagar en sådan dag då jag åker till gymmet en stund innan mitt spinningpass för att köra igenom överkroppen på gymmet.

Ett förslag på ett sådant här pass jag pratar om kan vara nedanstående – garanterar träningsvärk då jag efter 2 dagar fortfarande har svårt för att lyfta armarna över huvudet:)

3 set á 10 repetitioner per övning (alternera två övningar så optimerar du tiden, och ofta kan man ha två maskiner igång utan att ta dessa från andra)

-Latsdrag (sittande ”roddmaskin”)
-Chinsmaskin (stående dra dig upp i chinsövning med assisterande vikter)

-Bröstpress
-Rygglyft med vikt för bröstet

-Biceps/axelpress (här frångick jag från maskinerna och körde fria vikter)
-Hantellyft åt sidorna (en annan axelövning)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s