Body Pump premiär efter 10 års frånvaro

Jag upplever en ny era med alla Les Mills pass. De första passen gick jag på i mitten av 90-talet när Body Combat och allt det andra kom till Sverige och sedan hade jag min nästa period någonstans runt 2003-2005 då det var SATS och alla konceptpass som gällde.

Ikväll var jag inbokad på Body Pump. Konstaterade att jag inte varit på passet sedan jag blev gravid med Felix – jr fyller 9 år i januari och så lite gravidmånader på det – och det var 10 år sedan.

Det har diskuterats mycket om Body Pumpets vara och icke vara. Att högrepetativ styrketräning inte ger något i förhållande till tung styrka i gymmet. Jag har inga prestationsmål gällande styrketräning, starkare vill jag alltid bli, och kan efter kvällens pass konstatera att om jag inte blir starkare av att gå på sådana här pass så är något väldigt fel.

Jag håller med dem som skriver att det kan gå lite fort i vissa övningar, tempot tar bort möjligheten för många att göra övningen rätt osv. Mitt fokus ikväll låg på lätta vikter och korrekt teknik. Jag är stark, det fick jag bekräftat även ikväll, men det finns mer att ta fram. En grej jag störde mig på var att man kör marklyft och frivändningar i samma låt (en låt per muskelgrupp i princip) – jag är stark i ben och rygg men att känna att man med rätt teknik kan lyfta samma skivstång i en frivändning blir lite crazy. För mig i alla fall.

Sedan önskar jag att man som instruktör hade möjlighet att ha rena teknikklasser ibland, jag såg många deltagare runtomkring mig vars teknik var urusel – de drog på tunga vikter men kunde inte göra övningarna korrekt. Där finns det saker att lära!

I det stora hela passade passet mig perfekt. Jag anser mig ha god teknik, åtminstone vet jag hur man ska göra, och stirrar gärna i spegeln när tillfälle ges:) Jag kan alternera övningar – hellre lättare övning med korrekt teknik än fel teknik i en svår/tung övning. Att få in ett sådant här pass i veckan i kombination till den andra styrketräningen som hinns med gör att jag få igång kroppen på ett annat sätt än vid spinning och löpning. Variation är bra!

För barnen blev det en lite senare kväll, Felix direkt från ishockeyn med hamburgare till mat (all mat är bra mat i sådana här lägen) och Norah allmänt spattig vilket passade perfekt i lekrummet på gymmet. De har världens bästa P som lekledare och barnen stortrivs. M jobbade sent så det blir att pussla med tiden dagar som dessa. Allt går, bara man vill!

IMG_7799.JPG
Ni ser mina fjuttvikter, sjukt jobbigt blev det oavsett!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s