Två flugor i en smäll

Allvarligt, hur ofta är det inte så att vi, som har möjligheten, tar bilen istället för att promenera eller cykla, bara för att det går snabbare så? Relativt ofta gissar jag. Åtminstone vi som bor så att det lite mer avstånd överallt.

Igår kväll skulle minis kalasinbjudningar ut och då det i stort sett bara är barn från klassen, barn som jag ännu inte har så bra koll på, bestämde jag mig helt enkelt för att klä på mig löpoutfiten (älskar mina orange/svarta plagg från Craft för övrigt!!!) och jogga från brevlåda till brevlåda tills alla kuvert var utdelade. Jag skulle ju ändå träna så varför inte passa på att få det avklarat när jag ändå skulle ta denna runda. Faktum är att det nog blev smidigare att jogga runt än att ta bilen med tanke på alla enkelriktade vägar, återvändsgränder och en järnväg med endast en överfart i fel ände av byn.

Relativt snabbt insåg jag också att jag blev lite av en turist hemma i Tungelsta; jag vet var de flesta gatorna ligger, på ett ungefär, men det var inte bara en gång jag fick ta upp mobilen och googla adressen jag skulle till för att hitta. Nu vet jag lite mer:)

Samma sak är det väl med att gå till affären och handla. Storhandling kanske man kan hoppa över om det inte finns en kärra eller vagn att dra på, men ett par normaltunga matkassar funkar ju alldeles finfint att bära hem i några kilometer.

Sedan tror jag inte heller att barnen dör av att behöva promenera ett par kilometer hem från skolan lite då och då. Lämna bilen hemma, gå till bussen/tunnelbana/tåget och när du hämtar barnen, ta en promenad med dem istället för att direkt hoppa på transportmedel bara för att de tar er hem snabbare.

Vi är många som tränar mycket, men det här med vardagsmotionen är ju bara så viktigt. Samma med barnen. De är i och för sig bättre än oss vuxna då de leker på rasterna, spelar fotboll och annat. Maken fick ett JawboneUP armband (mäter aktivitetsnivå, steg, sömn) i farsdagspresent av oss och det är där lätt att se att den dagliga motionen som en får under en vanlig arbetsdag inte räcker långt. Det är kvällspromenader eller annan träning som ser till att vi stillasittande yrkesverksamma får vår dagliga dos av motion. Vi som jobbar i storstan vet att en promenad på lunchen inte alltid prioriteras – det är trevligare att korta av lunchen för att komma hem tidigare istället.

Många tankar, väldigt enkelt egentligen, men nog så svårt att tillämpa i dagens stress. HUr tänker du? Vad prioriterar du?

Annonser

Ett svar till “Två flugor i en smäll”

  1. Intressant inlägg! 🙂 Jag har ju så nära till jobbet, och alla barnens kompisar bor typ 1 min bort så det hade blivit en kort tur för mig. 😉 Men jag väljer alltid cykel i första hand om jag ska in till stan. har möten där då och då. Men vardagsmotionen som jag förut fick när jag cyklade i princip året runt 1 timme totalt den försvann ju iom att jag fick så nära. Så numera tar jag oftast en kvällspromenad. Om jag inte lunchtränar så går jag ibland en promenad istället. Förskolan ligger på vår innergård och skolan ligger 100 meter från vår port så det blir inte några långpromenader med barnen tyvärr. Dock rör de sig rätt mkt ändå känns det som. Men ju större de blir desto viktigare såklart. Men helt klart mkt mindre vardagsmotion nu med nära till jobbet än innan. Men det är också den enda nackdelen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s