Soppa – perfekt matlådemat

Med hösten kommer även suget efter varm mat till lunch. Under sommarmånaderna smakar en sushi eller en matig sallad gott men när det är kallare ute äter jag gärna något värmande till lunchen på jobbet.

Jag har ofta matlådor med mig för att korta ner lunchtiden och på så sätt hinna jobba mina timmar och komma hem i tid. Finns inte lådor hemma försöker jag handla något på vägen till jobbet för att slippa spendera halva lunchen med att köa för att köpa mat, eller sitta på restaurang och vänta.

Just nu är jag inne i en sopp-period. Det finns en massa olika varianter på marknaden om man inte hinner laga sin egen – det går snabbt att värma och smakar gott. En vanlig tomatsoppa blir jättegod med lite hackade grönsaker i eller kanske en näve räkor. Ett fullkornsbröd till och du har en mättande lunch som värmer.

En hemlagad favorit jag tipsat om tidigare är morotssoppan med tärnad bacon och sugarsnaps. Väldigt lätt att tillaga och även barnen gillade den starkt. I köpesoppkategorin har jag en favorit och det är Spoons Soppor. Vegetariskt men ändå proteinrikt och smakrikt. Otroligt gott och prisvärt tycker jag. Smakar som om jag själv hade lagat soppan hemma, precis som det ska.

Spoons soppor
Bild lånad från Smakaspoons.se

Har du något favoritrecept eller en favoritsoppa i butik?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s