Ursäkter och tankar om julklappar

Gårdagens spinningpass går till historien som den med minst antal deltagare. Både jag och de som faktiskt tog sig till gymmet var lite chockade just för hur få vi var. Men det var ju första advent. Eller – är det en ursäkt?

Ju närmare jul och andra högtider vi kommer, ju färre blir deltagarna och besökarna på gymmet. Det är liksom ingen nyhet. Så är det varje år, för att sedan mångdubblas i början av januari när alla ska komma i form igen efter att ha frossat i diverse godsaker under långhelgerna.

Men måste det vara så? Vill man ha det så – that’s fine, jag har inga åsikter om det för det är ditt beslut – men att göra en grej av att ”ha för mycket att göra innan jul”, det känns lite lamt tycker jag.

Det går alltid att hitta ursäkter, det är ju inte så att saker att göra varje kväll och helg fördubblas bara för att vi närmar oss jul, påsk, midsommar eller semester. Planering, A och O. Handla julklappar behöver du inte göra varje kväll, beställ online om du är stressad, laga julmat från scratch – köp halvfärdigt om det blir ett stressmoment för dig. Framförallt, dra ner ambitionsnivån.

För min egen är inte alla dessa högtider ett jätteviktigt måste. Jag är inte urmodern som bakar och står i, jag tycker inte att det är kul för det första. Och för det andra har jag noll lust att stressa ihjäl mig över det. Jag har min familj, M och barnen och mina föräldrar och vi är friska och mår bra. Det är det viktiga. Jag ska givetvis inte sticka under stolen med att det är kul att handla julklappar till de närmaste (vi köper bara till barnen, något litet till oss själva och till barnens kusiner) och lite ledsen skulle jag nog bli om julstrumpan inte innehöll någon på julaftonsmorgon (även om jag intalar mig det motsatta varje år – något M varje år motbevisar:)) men i det stora hela är allt så upphajpat att man kan få magsår för mindre.

Varför inte lägga tid på att ta han dom dig själv, gå på den där fotvården eller ansiktsbehandlingen du tänkt på men inte tagit dig tid för – eller bara gå en promenad, befria dig från julstressen och fastna inte där igen.

Och när det kommer till julklappar – jag säger bara en sak. UPPLEVELSER. Varför alltid ge saker när det finns så många upplevelser som inte kräver särskilt mycket pengar eller framförhållning för den delen heller. Förra året fick våra barn ett varsitt biokort (kostade 150 kr var så ingen stor uppoffring rent ekonomiskt för vår del) och jag tror nog att det var den mest uppskattade julklappen ever. De var så stolta när de fick betala sitt godis och sin biljett själv under Annandagens biobesök. Och de minns det fortfarande!

En annan upplevelse kan även vara Löpcoachning. Har ud ett mål med min träning finns jag tillgänglig – både IRL och online. Kanske ett presentkort med löpcoachning till dig själv eller någon nära? Kontakta mig på linda.k.wikstrom (@) Hotmail.com för mer information.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s