Helhetstänk i längdåkning med Atomic och Salomon

Att längdskidåkning är världens bästa träning för hela kroppen är ingen nyhet. Att åka längd är det bästa jag vet och det gjorde att jag inspirerades om än mer av det möte jag fick ta del av på pressträffen nyligen.

ATOMIC_Skintech

Atomic och Salomon som är stora (största?!) inom just längdskidor och pjäxor bjöd in till pressträff tillsammans med Frida Lindström som är en entreprenör och PT i en egen klass. Jag har träffat på Frida tidigare i olika sammanhang med bl a Casall men idag handlade det om hur vi kan påverka våra kroppar genom ett helhetstänk i vårt sätt att leva och träna.

Äta rätt, sova tillräckligt många timmar, inte stressa, hitta balansen – det är ledorden i det stora hela. Om denna bas inte finns och fungerar kommer inte heller träningen ge resultat oavsett hur mycket tid du lägger ner. Lätt på papper men i vardagsstressen där allt detta skall hinnas med i kombination med familjelivet, inte så solklart.

Men – när man ändå mår helt ok och kroppen vill träna, och du ger dig själv tiden att träna finns det en bästa träningsform och det är ju längdskidåkningen. Stora muskelgrupper aktiveras, hjärtat får jobba (hårt) och du får frisk luft under din träning utomhus.

Atomic och Salomon har i sin tur utvecklat en del smarta saker som minskar ner stressen just kring det här med vallning som annars kan ta en evighet, om man ens vet vad man skall ha på under skidorna. Jag har använt mig uteslutande av tejp under skidorna när vi åkt i Stockholm av just den anledningen. Det tar ingen tid från min träning. Men det kladdar. Nu är det slut med det.

Så, istället för tejp, finns nu skidor med s k skin en slags ”päls” som fungerar som fäste. Detta pälsliknande skin fästs just där du normalt vallar med fästvalla (ytan är ca 30% kortare och påverkar inte glidytan alls då den den där infästning sker är urfasad med några mm in i skidan). Fastsättningen sker antingen med en magnetremsa som hör till (Atomic Redster Skintec) eller med ett lim (Atomic Sport Skintec och Salomons Equipe RC Skin). Upp till ca 80 mil går det att åka på dessa innan det är dags att byta ut dem – en ganska lagom distans för en Stockholmsbosatt Vasaloppstränande motionär tycker jag!
SKINTEC_MACRO_BASE

Annonser

3 svar till “Helhetstänk i längdåkning med Atomic och Salomon”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s