Måste man planera så mycket hela tiden?

Det är nu det sätter igång, hetsen och planeringen över vad som händer i vår. För vet ni, från första januari måste man ha ett mål för träningen det kommande året. För så är det. Ska vara. Eller….

Jag vill inte följa en trend, jag vill inte göra si och så många träningspass på ett år. Jag vill inte ha en ständig press som följeslagare i min träning som hela tiden talar om för mig att om jag inte tränar idag kommer jag att ligga efter i planeringen. Det blir motsatt effekt för mig och jag tror är ni är fler där ute.

Självklart har jag mål som jag vill uppnå, men dessa mål är snarare delar i en stor helhet som för min del handlar om att må bra, hålla mig frisk och GÖRA DET JAG ÄLSKAR. Jag behöver inte gå ner i vikt, jag behöver inte bevisa för någon att jag klarar att springa en viss sträcka eller åka skidor i x antal kilometer. För det vet jag att jag kan, och det räcker för mig.

Däremot är jag sugen på att bränna av Halvvättern eftersom jag körde Tjejvättern tidigare i somras och att återigen cykla samma 10 mil som jag vet att jag fixar, det motiverar inte mig så mycket som jag vill för att det ska vara värt det.

Vidare vill jag springa en halvmara i vår – förslagsvis Womens Health Marathon. Varför? Jo, för att hösten är min förkylningsperiod och jag lyckas alltid bli sjuk inför lopp då. Om jag istället springer på våren är sannolikheten att jag förblir frisk fram till loppet större. Och ja, en revanch på Asics Halvmarathon i september vill jag också ha – dvs om ekvationen gällande frisk kropp går ihop då.

Däremellan vore milen under 50 minuter trevligt. Det är liksom den gränsen jag vill spränga.

Allt detta är genomförbart för mig bara genom allsidig träning. Att springa 4 pass i veckan gör inte det för mig. För mig är allt detta så mycket mer än bara prestationer. Det är mitt liv. Träning är en stor del av mitt liv och 2015 vill jag genomföra dessa saker som en del av mitt liv – inte som höjdpunkter, utan saker som jag faktiskt klarar av med min kropp.

I övrigt vill jag få in ännu mer tid för träningen, men då som coach. Jag vill inspirera andra till att få träningen att blir en del av deras vardag. Inte ett måste som någon annan förväntar av dig utan något härligt, kul och givande. Att utvecklas inom de delar jag brinner för ser jag som en självklarhet. det vore dumt att säga något annat. Här har jag faktiskt uppsatta mål som jag vill nå innan 2015 är över. Det kräver planering, engagemang och investering (både kroppsligt men också ekonomiskt) och jag vet att jag kommer att ta mig dit. Inget kan stoppa mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s