Test av årets julklapp 2014

Jag går lite händelserna i förväg och har testat årets julklapp för 2014 – det vill säga ett aktivitetsarmband.
FITBITFLEX

Mitt armband som jag nu burit mer eller mindre konstant i en vecka är en FitBit Flex. Den mäter aktivitetsnivån i minuter, antal steg, antal avverkade kilometer och sömnen. Du kan även lägga in kost och dryck samt övrig motion som inte registreras automatiskt (som t ex cykling, styrketräning) om du vill ha en översikt av detta i Appen (Apple och Android) som hör till.

För mig är matbiten helt oväsentlig – jag var mest nyfiken på hur mycket jag faktiskt rör på mig en vanlig dag då jag jobbar mina 8 timmar på kontoret och flänger mellan stan och barnens aktiviteter och det tycker jag att armbandet ger bra översikt över.

I min app har jag lagt in 3 dagliga delmål för mig.
1. 10 000 steg om dagen.
2. 6 kilometer rörelse.
3. 30 minuter aktivitet.

Det är glädjande att se att jag inte har några som helst problem att komma upp i dessa delmål. Jag har inga ambitioner att höja upp nivåerna då min övriga träning ser till att jag håller mig aktiv. Inte heller vill jag att armbandet skall bli ett stressmoment för mig i vardagen (även om jag erkänner att jag första dagen synkade armbandet med appen ca en gång i timmen:)).
Översikt Fitbit Flex
Denna översikt är tagen från hemsidan där man också kan se all aktivitet som i Appen. Kaloriförbrukningen antar jag är en slags genomsnitt baserat på aktivitetsnivå i kombination med kön, vikt och längd man knappar in när man registrerar sig.

2 saker har jag tyckt varit lite bökiga och det är att få in armbandet i sovläge. Det lyckades jag med för första gången i natt egentligen. Man blippar/trycker på armbandet lite snabbt och då blinkar lamporna litegrann när man ändrat till sovläge och det har jag alltså inte fått till förrän nu. Det andra är att jag skulle vilja att den aktivitet som jag lagt in enligt ovanstående 3 punkterna skulle synkas med den aktivitet jag kan välja att lägga in manuellt, t ex 55 minuter spinning – men dessa redovisas på 2 olika rader i appen. I övrigt är armbandet diskret, enkelt att komma igång med, batteriet räcker 5 dagar och du kan köpa till extra armband i olika färger utan att ruinera dig. Den är en av de billigare på marknaden också utan att för den delen göra avkall på kvalité eller funktioner. En solklar julklapp som finns att få tag på i stort sett överallt om ni fortfarande har klappar kvar att köpa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s