Det borde vara så enkelt, eller?!

Det här med att ta hand om våra kroppar – det borde väl egentligen vara en självklarhet för alla. Tycker jag. Då menar jag inte att alla ska vara toktränade, i mental balans och bara äta raw-food utan att man gör sitt bästa för att må bra på alla plan. Lite så där lagom. Fast inte jante lagom. Ni fattar.

Och hur tusan tänker jag sånt här nu? Jo, efter 1,5 vecka med ryggont av dess like börjar man tänka. Jag som ändå ser mig som frisk, lagom tränad och lite så där lagomstabil/småstressad som småbarnsförälder och heltidsarbetande. Att jag får så sjukt ont och inte kan bota det bums. Vilken sorg. För det är vad det är för mig.

Jag har kunskapen om hur jag skall träna för att stärka kroppen, jag går hos min kiropraktor regelbundet, massören likaså. Och så tränar jag, både yoga och ren kondition. Ändå drabbas jag. Jag vill inte vara still, kroppen vill röra sig, svettas, bli starkare.

Mitt försök i att skingra tankarna gör att jag ser ljuset i tunneln så att säga. För det kunde vara värre. Min kiropraktor sa i fredags att om det är några sådana här saker skall drabba så är det just oss som redan tränar. Vi har viljan att bli bra, ett driv som leder oss framåt och många gånger har vi även en del av kunskapen för att ta oss vidare, eller åtminstone vet vi VEM som kan hjälpa oss.

Tänk då om – du istället levde ett liv där rörelse/motion/träning inte var en del av din normala vardag. Kanske med viss övervikt, men framför allt svag kropp som inte klarar vardagen. Du skadar dig. Och vad händer sen?

Ta mitt ryggskott som ett exempel. Det skönaste just då var ju att lägga sig ner i sängen och stanna där. Men jag rörde på mig för att öka blodgenomströmningen och på så sätt minska smärtan. Gör en okunnig det? Vem talar om för denne att stillaliggande inte är det bästa alternativet? Var skall hen vända sig? Hur lång kan denna spiral bli innan kroppen säger ifrån helt?

Återigen, det är inte så svårt att ta hand om din kropp. Min kropp. Vardagsmotion, promenader, cykel. Ät lagom av allt, må bra inuti genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för dig. Utgå från det DU vill, inte vad du tror att omgivningen förväntar sig av dig. Först då kan du må bra!

Låt 2015 bli året då DU ÄR I FOKUS!

Annonser

3 svar till “Det borde vara så enkelt, eller?!”

  1. Jag själv drabbas då och då av ryggskott, vilket är oerhört frustrerande och smärtfyllt 😦
    I detta nu sitter jag på jobbet och härdar ut efter att i tisdags tappade tekniken vid en styrkeövning, så det small till i ryggen. Många personer som drabbas tror jag lägger sig i soffan och vilar, och det kanske funkar för dem, men jag föredrar att röra på mig sp mycket som möjligt, trots smärtan.
    Jag har lärt mig mellan gångerna att verkligen ta tillvara på den träningen när man är skadefri (vilket man ju oftast är!) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s