Första dagen med snö, minusgrader och frisk luft

En rapport från vår första dag här i Tandådalen, Sälen. Vi bor i en lägenhet som är en av tre i en stuga som våra bekanta äger. Den hyrs ut på förfrågan – är ni ute efter en stuga med allt man behöver, längdskidspår runt knuten och 5-10 min till backen (bil, men även Skistar-bussar) så är det här så perfekt. Längst ner på en återvändsgata gör att barnen är ute och leker utan att vi behöver bekymra oss för trafik (en pannlampa på per barn och vi ser dem även när det börjar bli mörkt. Lugnt och bra men fortfarande nära till Tandådalens och Hundfjällets backar.

Idag vaknade vi till -10 grader, lätt vind och ganska dimmigt väder. Bestämde oss för Hundfjället – tyvärr ökade vinden på rejält och det gjorde att skidåkningen blev så där. Trots att vi hade alla sorters buffar, luvor och varmaste handskarna var det som att vinden gick igenom allt. Det var noll sikt en bit upp och vi valde att hålla oss i de kortare backarna eller i Trollskogen där det var lä.

Efter lunchen tog vi bilen (det går en transportlift men den är hopplös att kliva på med barnen) till Tandådalen. Felix hittade trailparken och blev kvar där med Magnus medan Norah och jag tog oss an lite brantare backar. Jag ser mig själv fortfarande som en rookie i backen men jag våga trycka på lite mer idag- och ja, mjölksyran den kom där i låren efter en stund. Härlig känsla😄

2015/01/img_8088.jpg
Kidsen på toppen av Teknikbacken idag. Vem som kom ner sist – jag såklart!

Efter lite mellis drog jag på mig längdsutstyrseln och tog mig an spåret som går precis vid stugan. Förra året kom det så mycket nysnö att det enda spåret som spårades var elljusspåret mellan Hundfjället och Tandådalen. Ikväll var det helt underbart. En del nysnö och dåligt fäste (läs utan fästvalla då jag tänkte att tejpen skulle ändå vara strula med nysnö) men i övrigt så fridfullt det kan bli ensam i skymningen med pannlampa.

2015/01/img_8095.jpg

Annonser

2 svar till “Första dagen med snö, minusgrader och frisk luft”

  1. Så härligt! Välkomna till Sälen!
    Ja, den där knappen mellan Hundfjället och Tandådalen är knepig. När våra ungar var mindre så tog vi dem på släp istället. Dvs om jag åkte på knappen så fick barnet hålla i min stav. Men det är ju en bit att åka förstås. Hoppas nu får underbara dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s