Tankar om yoga och annat

Jag har gått och funderat på en sak vad det gäller yoga, och egentligen träning generellt.

Är det så att man är bättre ju mer avancerade övningar man gör? Ta ett vanligt träningsexempel som jag råkat ut för på ett crosstraningpass. Plankan. Majoriteten av deltagare på just det specifika passet var 30+, normaltränade. Nu skulle vi upp med fötterna på en pilatesboll och därefter i plankposition hålla korrekt teknik i 45 sekunder. Hur många var det som klarade det? Inte särskilt många.

Samma sak i yogan. Jag blir mer och mer rörlig i mitt utövande men det här med att stå på huvudet stup i ett lockar inte mig. Det finns så många andra positioner som är nog så befriande och gör väl för min kropp. Sedan förstår jag ju också att de personer som utövar yoga varje dag blir väldigt duktiga i det de gör – mina tankar gäller främst oss som tränar lite av varje men genast skall ge sig på det mest avancerade av allt.

Någonstans känner jag att det är sån hysteri över det här med att man klarar av benböj på ett ben på en balansboll, handstående hit och dit, att man tappat det grundläggande. VARFÖR TRÄNAR DU DETTA? Självklart är det kul att spexa ibland men att hela tiden göra övningar som kräver mer tankeverksamhet över själva utförandet är vad det ger rent muskulärt i träning, det känns lite – konstigt, tycker jag.

Vad tycker du? Är det all media, Instagram etc, som gör att man vill klara av olika saker för att ”skryta” om det? Jag har inte riktigt förstått det i sådant fall, eller så är jag inte där ännu.

Annonser

3 svar till “Tankar om yoga och annat”

  1. Jag tränar efter min egna förmåga och blir galet glad när jag vågar pressa kroppen och lite på den och se att den går framåt. Gjorde det senaste på hotyogan i lördags, plötsligt stod jag i en sittande brygga, häftigaste känslan på länge!!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s