Linda vs Ryggskott 1-0

Så här ungefär en månad efter att det sa PANG i ryggen hos mig så måste jag förundrat skriva att kroppen är ett fantastiskt fenomen. Genom att jag fick hjälp snabbt av min kiropraktor, massör , egen stretch och yoga samt vanlig träning har jag lyckats återställa ryggen till det normala. Det har varit segdragna veckor och jag har vaknat varje morgon och varit rädd för att det ska göra ont när jag tar mig ur sängen. Men det har jag sluppit nu den sista veckan. Hurra!

Ryggskott är vanligare än vi tror, det drabbar både otränade och vältränade och alla behandlar ju på sina egna sätt. Många tycker att ryggläge i soffan är det skönaste vilket det också är initialt när smärtan är som värst, men därefter är det bra att röra på sig för att hålla igång musklerna. I mitt fall har jag även använt mig av liniment för att få extra värme på ländryggen. Alternativet kan även vara att ha ett extra stöd med lätt kompression till en början då rörelser orsakar smärta som kan vara nog så svår att hantera utan lite extra hjälp. Min egen erfarenhet är att jag hellre behandlar muskulär smärta med liniment, stöd och handpåläggning snarare än smärtstillande – det ger bäst resultat för mig.

Härifrån och i framtiden skall jag göra allt för att undvika att samma sak händer igen. Jag ska fortsätta arbeta med funktionella övningar för att stärka och stabilisera min bål, jobba upp mer styrka i ryggen och även säte. Rörlighet är lika viktigt för att inte musklerna skall börja trilskas vid ovana eller hastiga rörelser.
Att ha en frisk och stark kropp är en förutsättning för att kunna fortsätta leva ett aktivt liv!

Mitt i backen med snowboard. Att vara skadad under vår fjällvecka i Sälen förra veckan var inget alternativ. Jag älskar träning och aktivitet, särskilt tillsammans med familjen!

Det här inlägget är publicerat i samarbete med Vulkanskydd.com.

Annonser

Ett svar till “Linda vs Ryggskott 1-0”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s