Årets första löpintervaller

Det är egentligen det sista 6 månadernas första intervaller om jag ska vara helt korrekt – inget jag har prioriterat.

Jag har medvetet haft en lugnare period i januari men nu när jag helt plötsligt är med 3 olika gymkort (varav allt är finansierat av 1. Friskvårdsbidrag, 2. Ersättning för ideellt arbete, 3. Extraknäck som instruktör!) så kryllar det rent ut sagt av tillgängliga gym och suget hittar tillbaka.

Igår fick SATS Haninge agera ”dagens gym” och det blev ett kärt återseende. Den anläggningen var mitt ”hemmagym” när Felix var liten och vi bodde i Tyresö.

Iallafall. Intervallpasset. Det kändes, milt sagt. Upplägg enligt nedan:

Uppvärmning 10 minuter lätt jogg

Intervaller 3 x 7 minuter, 3 min joggvila mellan.

Nedvarvningen kör jag normalt 10 minuter lätt jogg men eftersom jag hick vidare till ett Core pass blev det snarare runt 5 minuter.

Jag har 2 inplanerade löppass per vecka januari till april. Ser man rent löpmässigt och till framsteg borde en vecka innehålla 3 pass för att optimera löpningen men då jag även vill cykla och styrketräna är två pass det jag ger mig. Man kommer långt i löpspåret med allmän träning också, samtidigt som jag ser till att kroppen hålls skadefri (se mitt föregående blogginlägg) .

2015/01/img_8152.jpg Topp – Nike, Tights – Pierre Robert och Skor – Merrell

Till helgen blir det långpass enligt schema, dags att börja förbereda ben och pannben för Halvmaradistans till senare i vår!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s