Längdskidor, med eller utan fäste?

Igår kväll premiäråkte jag Stockholmsspåren för det här året. Gärdet levererar även i år perfekta längdspår och det var fullt av åkare som stakade på i bra fart i de snabba spåren.

Jag reagerade på att många verkar köra utan fästvalla – säkert en trend bland alla som anser sig vara starka nog att staka uppför alla backar, men faktum är ju att det är få som klarar att staka sig igenom hela Vasaloppet, eller Tjejvasan för de delen, och då är det väldigt bra att ha tränat på uppförsåkning också. Teknik är, om inte allt, så 90% av längdåkningen. Du kommer långt på vilja och råstyrka men för att kunna åka avslappnat och så ekonomiskt som möjligt krävs teknik.

Åter till uppförsbackarna och fäste. För vem orkar valla om varje gång man ska ut?

Förra året skrev jag om hur du steg för steg behandlar dina skidor och gör dem redo för ännu en säsong i spåren. Det kan du läsa om HÄR. Och när det kommer till fästet använder vi oss fortfarande av vallatejp. Outstanding både när det kommer till att ha på, hållbarhet och tidsbesparing. Och den kladdar inte heller i bilen eller på tunnelbanan, vad man nu tar sig till spåren med här i storstan:)

Jag har även skrivit om vallningsfria skidorna med Skin Tech. Jag fick mina testskidor häromdagen men måste tyvärr byta bindningar på dessa då de inte passade med mina pjäxor. De ska vara lika bra som vanliga skidor, men du slipper allt kladd! Återstår att se!

Start vallatejp
Start Grip Tape är den vi använder hemma hos oss och har funkat klockrent i alla fören.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s